Tips för barnfamiljer!

Sommaren närmar sig o de flesta planerar en semesterresa nånstans! 
När man reser med barn så måste det ju alltid finnas nått för dem också. Det finns ju mängd o massor av nöjesparker att välja på o vi har besökt några som lämpar sig för mindre barn. Här kommer vår familjs tips!Legoland Danmark & Tyskland

Alltså Legoland det är ju pojkarnas favorit nr 1! Så de senaste fyra åren har vi besökt Legoland endera i Danmark eller Tyskland. Vi gillar dem båda o de är nog mycket lika, men den i Tyskland är billigare. För språkets skull så är det ju ingen skillnad vilken man väljer, pojkarna kan ju varken danska eller tyska. Bra campingar finns det i samband med båda. Vi har besökt båda ställen i juli o det var nog betydligt mindre folk i Tyskland. Legoland Danmark lönar det sig nog om möjligt att besöka tidigt under sommaren för att inte behöva köa överallt. Blogginlägg om detta finns här och här.

Thomasland i England

För alla Thomas-fans är Drayton manor o Thomasland i Tamworth, Staffordshire ett måste! Där kan man se alla sina favoriter o åka en tur med dem i de många olika karusellerna. Av vilka de flesta är bra lämpade för små barn. Våra hade kunnat åka dem alla (pojkarna var då 6 o 4 år) men fyra åringen vågade sig inte riktigt på allt. I samband med Thomasland finns också en nöjespark för större barn och en Zoo så det finns nått för alla åldrar. Drayton Maner Caravan and Camping Club är en mycket fin campingplats som är beläget strax bredvid parken o Drayton Manor hotell ligger också intill. Mera om vad vi tyckte kan man läsa här.

Mumindalen i Finland


För alla små Mumintroll är ju Mumindalen i Nådendal ett super ställe! Man får träffa o krama alla sina favoriter, se teatrar, leka i de olika muminhusen eller ta en badpaus om vädret tillåter. Passar kanske bäst åt lite mindre barn. Våra trivdes bäst när de var 2-4 år. Nu är de nog för gamla för Mumindalen men så finns ju Äventyrs ön Väski precis intill som lämpar sig för barn i skolåldern. Den har vi kvar att testa! O tur det så kan de äldre o pappan åka på äventyr medan jag o Colin hälsar på Mumintrollen om nått år!

Playmobilparken i Tyskland


"Alla vägar går till Nurnberg" brukar gubben säga. För ingen skillnad vart vi har varit på väg de senaste åren så har Playmobilparken hamnat med på rutten. För våra Playmobil-älskare så har det bara varit ett måste o jag trivs också bra där. Så fast vi var på väg till England förra sommaren så blev det en avstickare till Nurnberg. Mera blogginlägg om den parken kan man läsa om här och här ännu här

Astrid Lindgrens Värld i Sverige


Gillar man Astrid Lindgrens böcker o filmer så trivs man ju här! Här finns ju de flesta världar, Pippi, Ronja, Emil, Bröderna Leijonhjärta osv. Vi besökte stället tidigt under säsongen o då var bara en del av teatrarna igång ännu. Vi såg bara Emil o Pippi o det var ju lite synd, hade gärna sett åtminstone Ronja också. Blir det fler gånger så blir det nog under högsäsongen. Blogginlägg härifrån kan man läsa här. I närheten av världen finns ju också de riktiga inspelningsplatserna för både Bullerbyn och Emil som man kan besöka. Vi besökte Bullerbyn förra sommaren, vilket man kan läsa om här.
Kommentarer

  1. Vilka härliga tips! :) Tänk att jag aldrig besökt Mumindalen trots att jag är från Finland ;)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg