Weekend resetips!

Landets fjärde största stad har mycket att erbjuda. Egentligen så har jag nog aldrig "turistat" i Uleåborg. Är kanske för "nära" hemma. Oftast blir det bara en snabb visit över dagen på nått möte. Möten o jobb var jag där för den här gången också, så ingen tid över för nått annat. Men till helgen skall jag göra ett nytt besök för lite shopping!


Men det finns mycket att göra här. För barnfamiljer finns t.ex. SuperPark Oulu som är en ny aktivitetspark som lämpar sig för alla åldrar, nöjesparken Speedpark, badhotellet Eden, vetenskapscentret Tietomaa eller varför inte ett besök till en stenåldersby, Kierikkicentret. Senaste veckan öppnades ett nytt shoppingcenter, Valkea, i centrum av staden för den som gillar shopping. 

Många olika övernattnings alternativ finns. Vi landade på Radisson Blu Hotel som har ett bra läge i centrum av staden med utsikt över både Ule älv o Bottenviken. Dock mitt rum hade nog bara utsikt över torget/parkeringn. Trevligt och modernt hotell!


Restaurang Sassi är hotellets restaurang.
Intressant mat i trevlig miljö!

Men vill man äta ännu godare mat i en mycket stämningsfull miljö skall man gå över bron vid torgstranden till Beckholmen (Pikisaari). Där finns Sokeri-Jussin Kievari som är beläget i ett gammalt timmermagasin. Stället är öppet både för lunch o middag. På samma gång kan man också gå en tur på den unika ön med dess idylliska trästad som innehåller Uleåborgs äldsta byggnader o en fin industrimiljö.


Kommentarer

 1. Låter trevligt, men lite för långt bort för oss för en kort tripp ;) Köttbit med korv såg ju lite underligt ut förresten...? ;)

  SvaraRadera
 2. Men sen när ni kommer till Finland med husbil så... :) Ja den maträtten inte bara såg underlig ut den smakade så också :). Underlig men helt bra!

  SvaraRadera
 3. Trist vy, men hotellrummet såg trevligt ut, speciellt sängkarmen såg intressant ut :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror utsikten är något bättre under sommaren när torget fylls av uteserveringar o folk! Men nu var den ganska trist! :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg