Wanderlust listan

Såg denna lista på flera olika bloggar, Wanderlust listan, tror det är siljetherese som startat den. Rolig lista o wanderlust det har jag alltid. 

Stadssemester eller solsemester? 
Tycker om båda. Älskar att traska omkring i vackra gamla städer o upptäcka nya spännande platser. Oftast går jag ju vilse förstås, men har märkt att det är just de gånger man finner den vackraste platsen eller nått som man absolut inte väntat sig. En vacker strand med tusen palmer är ju heller inte fel.


Vilka länder har du varit i? 
 Finland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Lettland, Litauen, Polen, Ungern, Slovakien, Tjeckien, Slovenien, Rumänien, Bulgarien, Grekland (fastlandet, Rodos, Kreta, Santorini, Kos), Cypern, Albanien, Montenegro, Makedonien, Bosnien & Hercegovina, Kroatien, Turkiet, Italien (fastlandet, Sicilien, Capri, Ischia), San Marino, Monaco, Österrike, Lichtenstein, Schweiz, Tyskland, Luxemburg, Belgien, Holland, Frankrike, Spanien (fastlandet, Lanzarote), England, Kap Verde, Brasilien, Mexiko, Dominikanska republiken, Thailand, Syd Korea.

Senaste resan du gjorde?
Karavantripen i sommar till England o Skotland.


Längsta resan du varit på? 
Vi har de senaste fyra åren varit en månad varje sommar på resa med husbil. Så de är nog de längsta resorna men längst utomlands är nog halv året som jag studerade i Bergen. 

Hurdan resväska har du?
Ja de senaste resorna så har vi ju packat direkt i bilen så nån "väska" har ju inte behövts. Eller så kan man ju kalla det en super stor väska!


Men ja på riktigt så har vi helt vanliga skarpa, så stora som möjligt reseväskor. En barnfamilj har mycket staff! Men en väska som följt mig på alla äventyr o resor de senaste 15 åren är denna modell mindre, svarta reseväskan. Fick den innan jag åkte till Syd Korea på tävling. Rymmer t.o.m. en pojke!


Hur reser du helst: tåg/bil/flyg/båt/buss? 
Helst åker jag nog husbil. Är lite flygrädd efter en obehaglig flygning mellan Stockholm o Storuman med ett litet propellerplan. Vinden kastade den hur som helst o ja det var inte så roligt. Går nog bra när man flyger ensam men när hela familjen är i samma flygande plåtburk så då är det lite obehagligt. Men vill man komma nå längre bort än Europa så måste man ju flyga. Åkte så mycket tåg under studietiden så undviker den om jag kan. Tar hellre bilen o kör själv. Båtar är så tråkiga o buss är nog ett ännu sämre alternativ än tåg. 

Drömresemål?
 Jag har ju drömt om Hawaii ända sen jag började studera Geologi så det är nog min drömresa. Men att åka husbil runt Australien eller genom USA skulle heller inte vara fel. 

Bild lånad från http://www.t-online.de/
Har du någon resa inplanerad? 
En två veckors semester till Kuba under sportlovet är bokat. Sen åker vi troligen på en kortare husbilstrip till Norge i sommar o satsar på en lite längre husbilsresa sen följande sommar. Kanske den där USA resan blir av då. Man kan ju åtminstone drömma!

Det bästa med att resa?
Att se o uppleva nya platser förstås. Men också att komma bort från vardagen o bara ha chansen att ta det lugnt o spendera all tid med familjen. Kommer aldrig att få nog av vackra plaster!

Kommentarer

  1. Propellerplan är inte alltid så roliga... Jag har åkt med ett sånt till Gotland på en resa som inte heller var så kul. Husbil är ju alltid trevligt! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Husbil är så mycket trevligare! :)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg