Höstfärger

Riktigt skönt att vakna upp o veta att man får ställa tillbaka klockan en timme!
Inga problem här med att byta mellan sommar o vinter-tid, bara roligt att vinna en timme. På våren är det dock inte så roligt men inget att stressa över då heller. Det handlar ju om en stackars timme! Har nog lite svårt att förstå alla skriverier varje gång om bytet o om att hela vinter-sommartid systemet borde slopas. 
Hur mycket kan en timme egentligen påverka?! Speciellt på hösten när det under regniga dagar ändå är mörkt hela dagen. O nuförtiden byter ju nästan allas telefoner tiden helt av sig själv så man borde ju inte ens komma fel tid nånstans. 
Bara en gång har jag missat mig med byte av tiden, det var en höst o jag var o hälsade på gubben i Oslo. Vi skulle på museum o kom då dit en timme innan de öppnade! Tog nog en stund innan vi kom på varför stället inte var öppet ännu! Bara att sätta sig ner i parken o vänta. Mineralsamlingen vi skulle o se var nog värt väntan! 

Härligt höstväder hade vi igår!
På vår gård håller de sista trädslagen på att tappa sina blad. Ekarna är som vackraste just nu medan lönnarna redan tappade sina blad för en tid sen. 
Vi får så mycket blad så det blir flera omgångar med både gräsklipparen o lövblåsaren. 

Men idag regnar det, så då behöver ingen fixa gårdsplan.
Pojkarna började dagen med en tur till ishallen. Dax att testa skridskorna o resten av utrustningen, för på tisdag börjar dagisbarnen skricka på jumppan. Romeo behövde nya skor o Kevin fick överta Romeos gamla. Så blev ganska förmånligt den här gången! 

Nu blir det pepparkaks bak o så skall alla halloween dekorationer upp!


Kommentarer

Populära inlägg