Namnfest planer

Snart blir han ju en månad gammal vår lilla så namnfest planeringen är redan en bra bit på vägen. Vi kommer att ha namnfest i slutet av november o det blir ganska långt en likadan fest som vi haft åt de andra sönerna. Det bästa med namnfester är ju att de kan se ut precis som man själv vill. Finns inga måsten! Vissa väljer att inte ha fest alls förstås, men när Romeo föddes var det flera som tyckte det var lite tråkigt att han inte skulle döpas. De saknade mest festen i det hela. Så vi valde att ha en lite högtidligare fest med inhyrd talare o en viss ceremoni. På många sätt blir det som ett dop, men utan det kyrkliga i det. Man kan ju bra själv hålla tal eller om man har nån i släkten som vill göra det. Vi hade inga såna så vi valde att boka en talare via pro-seremoniat. Pro-seremoniat är en förening som ordnar civila ceremonier efter kundens önskemål. 

"Pro-Ceremoniers talarservice erbjuder ett sakkunnigt och högklassigt alternativ till de religiösa samfundens konfessionella tjänster, allt från bröllop till begravningar, från namngivning till inträde till vuxenlivet. Servicen är alltid individuell. Varje festlighet planeras i samråd med kunden och den består endast av element som beställaren själv godkänner."

Är mycket nöjd med detta beslut. Festen blev nog så mycket finare med en ordentlig talare. Vi har haft samma talare åt alla pojkar o det känns bra för man "känner" ju den här människan. När jag tog kontakt för nån vecka sen så frågade han om pojkarna o hur vi har det o så vidare, precis som man kunde tänka sig att en familjepräst skulle göra. Så man får verkligen ingen opersonligt service hos dem om nån skulle tro det
. Inom det här området där vi bor finns det bara en talare o tror inte han talar nå svenska. Så om det är möjligt att få en svensk talare vet jag egentligen inte. Har aldrig frågat eftersom det fungerar bra med finska för oss. Men det står nog på deras sidor att det skall gå. 
Vi har varit mycket nöjd med Marko som talare o som tur får vi honom igen.

Han håller alltså en ceremoni som vi tillsammans bestämt tidigare. Med tal, nå uppträdande i form av diktläsning o så har faddrarna tänt ljus för barnet. Hur ceremonin ser ut väljer man ju helt fritt.
Vi har också valt att ha faddrar fast detta heller inte är nödvändigt. Men en rolig greij för barnet sen!Nå speciella kläder behöver man ju inte heller ha. Men jag ville ändå ha nått extra. Så vi valde en frack! Var verkligen ingen lätt uppgift då på 2008 att hitta en så liten frack. Slutade med att en bekant till familjen fick sy den. O den kommer de alla att ha fått använda! Sitter ju inte helt perfekt. Men hur får man en frack att sitta perfekt på en så liten!? Så nu har vi datum o talare bokat. Inbjudningarna beställda o postade. Tårtan vald o planerad. Kläder åt alla utan gubben. Faddrarna valda. O namnet ja det har han ju officiellt redan, men vi hoppas att de två andra namnen hålls hemligt ända tills festen. 

Kommentarer

Populära inlägg