Plötsligt var det kalt

Så var det helt plötsligt nästan vinter. Flera minusgrader har vi o pojkarna konstaterade att det luktar snö o vinter. 
Man hinner inte riktigt med i klädsvängarna. Förra veckan när Kevin började dagis hade han ännu bara en hösthalare på sig. Redan följande dag uppgraderade vi med fleecejacka under. Igår blev det fleecejacka o byxor under. O idag var det bara att konstatera att många av barnen verkade ha vinterskor o en o annan vinterhalare syntes också. Så åtminstone vinterskorna skall på imoron. Hans Reimas nya vinterhalare är så tjock så den tror jag nog vi sparar lite ännu. Han hinner ju riva sönder den innan snön kommer om vi börjar använda den nu. Man borde ha en mellan halare också... 

Frågar man pojkarna så har de ju aldrig kalt! Eller så glömmer de hur det var tills de kommer hem. Vet inte ens om den äldre klär på sig allt när han går ut på rast...åtminstone när han kommer hem springande så är endera allt instuvat i väskan eller så har han nått enstaka uteplagg på sig. Som mössan! Man har ju inte tid att klä på sig! O tydligen går hela rasten till att klä på sig om man har mycket kläder. Hmm, undrar hur kalt det måste bli innan han får på sig allt innan han går ut?!
Tur att de i dagis ännu åtminstone ser till att de har allt på sig!

Kanske man själv också borde söka fram nå vinterkläder! Åtminstone vantar. Har inte lyckats få på mig såna nån moron ännu. Fast jag varje moron märker att de nog skulle behövas. 

Kommentarer

Populära inlägg