Vad behöver en baby egentligen?

Hade en diskussion med en kollega i går, de väntar sitt första barn i höst o han sa att de använt 1700€ bara i en butik för saker åt babyn o då var de långt ifrån klara ännu. Oj då, var min första reaktion. För det låter ju som mycket, men börjar man tänka lite så väljer man ett dyrt märke så får man ju den summan att gå i bara vagn o bilstol. O det finns ju hur mycket som helst som man kan köpa o har man inte testat så vet man ju inte om man behöver det eller inte.

En liten baby som klarat sig i 9 månader utan egentligen nånting, vad behöver en sån egentligen?!

Knappast ett helt rum fyllt med greijer som vår kommande liten nu har! Dock till mitt försvar så är det mesta sånt som redan köptes åt de äldre barnen. O när man ändå vill köpa nått nytt så blir det ju bara mer o mer greijer för var barn, åtminstone hos oss! Sånt som jag konstaterat att var helt onödigt har jag nog sålt bort!

En säng är säkert bra att ha! Spjälsängen köpte vi åt Romeo. Ville helst ha en Stokkes rund säng men tyckte den var för dyr. Så det blev en lite rundad variant, betydligt billigare, som lite påminner om Stokkes säng. Romeo använde dock nästan aldrig sin säng! Från 2 veckors ålder sov han bredvid mig, så sängen var så gott som oanvänd när Kevin kom. Åt Kevin köpte vi ett Babysense andningsalarm o det kunde man ju inte ha i vår säng, så han sov hela sitt första år i egen säng (sen började han sova med mig). Så kör man med familjebädd eller använder mammalådan så klarar man sig säkert utan spjälsäng. Men jag är nog nöjd med att vi köpte en, fast den kunde ha använts lite mera!


Ett skötbord av nått slag kan man nog behöva. Man behöver ju inte köpa ett bord, det går ju med vilken yta som helst, t.ex. en del av hjälpköksbordet eller tvättmaskinen. När Romeo föddes hade vi ingen sån plats ("hjälpköket" var i en mörk o fuktig källare) så då köpte vi ett bord. Bordet  har använt sen dess, man kan ha den som vanlig byrå när skötbordsdelen inte mera behövs. Bara att skruva loss den delen. 
Men i huset vi bor nu finns hjälpkök o åt Kevin hade vi också där en plats att byta på. Praktiskt med en plats i var våning tycker jag. Så det kommer vi nog att ha nu också!

En vagn behövs nog! Bloggade om vagnar redan tidigare här! Köpte sen en vit Tako Mille vagn. Helt opraktisk färg, men ännu nu är den sååå fin! Så kan man fråga sig om man behöver ha fyra vagnar som vi hade en tid! En combi vagn, 2 resevagnar o en syskonvagn o vi använde faktiskt dem alla!


En bilstol måste man ha om man skall åka bil. Vi har en Maxi Cosi med isofix. Köpt åt Romeo o den har vi varit nöjd med. Isofix gör det så snabbt o enkelt att fästa stolen i bilen. Ungefär ett halv år har våra kunnat använda den första bilstolen sen har de växt ur den o en större variant har köpts. Allt som allt har de haft 3 storlekar av bilstolar innan de övergått till sittdyna.

Ett babyalarm om babyn sover ute eller man har stort hus. Vi har testat flera stycken, vissa bra o vissa sämre, men alla går de sönder när man tappar dem tillräckligt många gånger i golvet! Så nu har vi lite funderat på en Nabby, eftersom man annars också har telefonen inom räckhåll o därför inte skulle behöva släpa på en skild sak! En med monitor så att man kunde se barnet skulle ju vara jätte roligt att ha, men behöver man en sån? Åtminstone jag går aldrig så långt från mitt sovande barn att jag inte snabbt kan gå o titta på den riktiga versionen om det skulle behövas!

En sitter, ett babygym, eller nått annat var man kan tryggt lägga ner sitt barn är nog bra att ha. Vi hade sitter o en helt vanlig filt åt Romeo. Det klarade man sig jätte bra med! Åt Kevin köpte vi ännu en vaggande stol (helt onödig, som tur fick man sålt den enkelt sen efteråt). Åt den i magen har jag köpt ett babygym



Kläder från 50 nrs o uppåt, leksaker, badbunke, stol/ligg-sak att sitta i i badbunken, badlakan, termostat, salvor o oljor, napp, sak att fästa nappen med i kläderna, nappflaska, flaskvärmare, täcke, kudde, lakan, skyddslakan i plast, madrass, spjälsängsskydd, sänghimmel, spegel så man ser barnet om det sitter bak i bilen, sovpåse, madrass till skötbordet, trasor, amningskudde, babynest till sängen, skötväska, bärsjal, bärsele, klossar att lyfta sängen med om barnet blir förkyld o huvudet behöver vara högre upp, näsrensare, nagelsax, hårborste.... ja vad kan man inte köpa åt sin baby!? 
Man kan göra listan hur lång som helst o räkningen hur stor som helst!

Vad man sen "behöver" är nog upp till var o en!

Kommentarer

Populära inlägg