Resa med djur!

Skall man släpa med sin hund eller katt på husbilsresa? Trivs de med det? 
När man tittar runt på campingar så verkar nog var o varannan bil innehålla åtminstone en hund. Men speciellt i England var det mycket hundar. Alla hade hund med! De blev förvånade i receptionen när man sade att "nej, vi lämnade vår hund hemma". 
Så där skulle man nog ha hunden med! Stora o små o många i varje bil, man tycker att det skulle bli lite trångt... Men man har ju förstås nått att göra då när man får gå ut med hunden. Man har inte riktigt det problemet när man reser med barn! He he! 

Men trivs då hunden med att sitta i en varm bil hela dagen? 
Beror nog mycket på hunden o förstås vad den blir van med.
Det sötaste jag sett var en liten Chihuahua som satt i en korg framme i bilen o tittade ut på oss. En sån skulle jag nog kunna ha i bilen. Man kunde ju ha den i handväskan när man går nånstans. He he! 
Men om hunden trivs beror nog mycket på hur man reser också. Spenderar man dagar eller veckor på samma camping o inte så långa stunder borta från bilen så går det säkert bra. Men vi är ju ofta hela dagen borta från bilen o speciellt varma dagar skulle det nog bli för varmt för hunden i bilen. 
Man kan ju förstås ta med hunden till staden eller vad man nu har tänkt besöka. Men oftast får man ju inte ta med hunden in på sevärdheter. Fast t.o.m. på legoland verkar man ju få ha hund med. Så kanske man kunde välja såna platser dit hundar är välkomna! I England var hundar välkomna på mycket flera ställen än här hemma. På allmänna stränder t.ex. såg man massvis med hundar. Här ser man bara stora skyltar med "Hundar förbjudna" på såna ställen. Så är det nog överlag i de flesta länder som vi har besökt o detta gör det ju inte enklare precis att ha med hunden!

Vi har ju både katt o hund. Kattorna skulle absolut inte trivas i husbil o de lämnar nog hellre hemma. Under korta resor får de vara hemma o blir matade av grannen men under sommarresan får de vara hos mina föräldrar. Detta fungerar helt ok! 
Hunden kunde man ju ha med sig egentligen o på kortare resor får hon vara det också. Liten som hon är så har hon sin plats under bordet. Hon gillar husbilen, eller hon vet att den oftast far till villan o det stället gillar hon. Så alltid när vi börjar packa i så parkerar hon sig framför ingången så att hon bara inte glöms bort. Fast ofta är hon så ivrig så hon "glömmer bort" att man måste kissa o sånt innan man åker o då vet man ju hur det går i bilen. Speciellt om vi blir tvungna att stanna o lämna henne ensam en stund, då kan man vara säker på att där väntar en överraskning i bilen. Oftast på säten där framme! Inte så roligt! Hon har aldrig varit nån "bilhund" så därför har vi nog aldrig ens tänkt på att ta henne med på en månads bilresa. 
10 år gammal är hon ju också o orkar inte gå nå långa sträckor mera. Så hon har det nog bäst hos nån av våra föräldrar under sommarresan. Som tur finns det folk som kan ta hand om henne. 
Vår gamling, som varken ser eller hör nå bra mera!Kommentarer

  1. Vi ser otroligt mycket hundar på campingar och ställplatser runt om i Europa! Det har varit förbjudet på några ställen, men ofta verkar hundarna vara välkomna.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg