onsdag 1 juli 2015

Edinburgh

Skottlands huvudstad o en av Europas vackraste städer var dagens utflycktsmål. Från campingen (Edinburgh Caravan club) var det mycket enkelt att ta sig in till staden. Bussar gick en bit ifrån, 10 minuter att traska. Tyckte vi dock att var för långt, så vi tog det andra alternativet. Som var en taxi som åkte runt o plockade upp folk från campingen o gick med en halv timmes mellanrum. Var ingen annan som åkte in 9.30 eller nån som kom tillbaka 16.30 så vi hade egen taxi båda vägarna för 12£ (6£/vuxen tur-retur o barnen var gratis) o man steg av i centrum o sen vid campingen. Helt perfekt!

Slottet besökte vi efter att vi hittat upp till kullen. Inte riktigt enkelt o mycket dåligt skyltat. Som tur hade vi biljetterna färdigt (Explorer passet) så behövde vi inte stå i den otroligt långa biljettkön utan fick gå rakt in. 

Vecka 30 o snart spränger man. Åtminstone ser det nog ut så!
Tyckte om den här staden eftersom det mesta var på gångavstånd o man faktiskt kunde gå omkring o titta. O att man lätt kunde hitta saker som var gratis att göra. Vi var inne på Scottish National Gallery o tittade på konst, såg en riktigt bra o underhållande gatuartist, var på ett leksaksmuseum o gick o beundrade fina hus på Royal Mile. O allt helt gratis! Inte ens barnen gnällde idag fast det blev traskat jätte mycket o varmt var det också. Bra stadsdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar