Internet på resor

Kan vara mycket enkelt o mycket besvärligt! Har själv Soneras sopiva abonnemang o med detta kan man surfa till samma pris som hemma i de andra nordiska länderna o balticum. Så reser man inte nå längre bort så behöver man ju inte alls ha nå problem. Bara fortsätta som vanligt! Men skall man lite längre så behöver man kanske tänka lite i förväg vad man egentligen behöver nätet till. Kan ju vara helt skönt att helt stänga av internet-världen för en tid också! Men vill man inte det så finns det ju flera alternativ. 

Många, nästan de flesta, campingar har nuförtiden wifi. Ibland är det gratis o ibland får man betala en slant (några euro). Alltid täcker wifin inte hela campingen o då får man söka efter ett bra ställe att surfa på. Oftast fungerar det bäst om man är tvungen att betala lite för användningen, men så är det inte alltid. O på kvällen brukar det vara helt hopplöst att använda campingars wifi för då sitter alla andra också med sina datorer. Dessa gånger brukar jag stiga upp tidigt på morgnen istället, då kan man vara ganska säker på att man är ensam om användningen. På Caravan clubs campingar i England hade dom wifi som medlemmar kunde köpa till ett visst antal dagar (1 dag, 7 dag o 12 månader) o man kunde använda samma kod på alla deras campingar. Detta fungerade väldigt bra, ja förutom uppe i Skottland. Där fanns det inte alls nå täckning. O inte var det så dyrt heller, 10£/7 dagar o 25£/12 månader. 

Hotell erbjuder ju oftast wifi åt sina gäster. Hur det är med just det hotell som man valt kan man ju kolla upp innan vi åker. I Kap verde var det bara i hotellets respetionsområde som man kunde använda wifin o där flockades människorna förstås på kvällarna. En 15 minuters gratis wifi användning fick man o ville man ha mera så fick man betala. 
Klarade mig dock fint i 2 veckor utan att behöva gå in på internet en ända gång (läs, hade ingen telefon med wifi möjlighet på den tiden)! Det kan också vara riktigt skönt ibland!

Köpa Prepaid-kort (kontantkort) i landet sen när man kommit dit eller i förväg hemmifrån. 
Har tidigare också tänkt på att skaffa ett Prepaid-kort. Men de tidigare åren var vi aldrig så länge i ett o samma land att detta skulle ha lönat sig. Men i år var vi ju 2 veckor i England. Så vi beställde redan innan vi åkte ett Prepaid-kort från Holiday Phone. De har Prepaid-kort till flera olika länder o flera olika paket att välja på. Vi valde ett 1G Mobildata-kort som var i kraft i 30 dagar. 1G räckte nu helt ok till det som jag använde, mailen o bloggen o lite annat men om hela familjen hade använt det så hade nog 1G varit förbrukat på mindre än 2 dagar. Enkelt o snabb leverans hade dom, men billigt var det ju kanske inte. Dock billigare än att använda sitt finska abonnemang! 

Så flera alternativ finns! Men hoppas att den dagen snart är här när man till samma pris som hemma kan använda telefonen överallt. 

Kap Verde, Sal december 2013.

Kommentarer

  1. Visst är det lite struligt! Vi hade med oss några prepaid-kort från Holiday Phone. I övrigt använder vi wifi samt köper lokala datasimkort. Wifi på campingar funkade bäst i Frankrike - men där var det rysligt dyrt. Här i Italien funkar det lite olika, men det är betydligt billigare och ingår då och då i priset.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg