Caravan trip del 2

Ja här kommer då resten av resan i en kort sammanfattning!

Edinburgh - Folkestone


Blev bara två nätter till i England efter att vi lämnat Skottland. Fick höra att hamnen i Calais var stängd pga problem med flyktingar som försöker ta sig över till England, så vi liksom alla andra var lite ängsliga över hur vi skulle ta oss över. Färjetrafiken mellan Calais-Dover var stängd i en vecka o orsakade en massa kaos på engelska sidan. T.ex. hela M20 var avstängd pga långtradare som stod parkerad i kö där. O det var inte bara en liten sträcka den var avstängd, utan omvägarna började ganska snabbt efter London. Men tunneln mellan Folkestone-Calais löpte bra, bara 2 timmar försenad var tåget, så den tog vi över till Frankrike. Annars också ett så mycket smidigare sätt att åka än färjan. Bara 30 minuter, lagom tid så man hinner dricka en kaffe o läsa lite o så är man redan över. Passkontroller har dom med några meters mellanrum, först den engelska med super trevlig personal som skämtar o vinkar åt barnen o så den franska där personalen är, ja motsatsen till de engelska.
 Nått som var trevligt i England var hur vänliga alla var. Glad personal överallt o alltid möttes man av ett leende! 


Calais - Billund


Genom Belgien, Holland o Tyskland till Billund o Legoland körde vi på mindre än två dagar. Två campingar blev det på vägen. Legoland var förstås super igen, men där var för mycket folk för min smak. I början av juni har det alltid varit så mycket bättre, inga halv timmes köer överallt. Så kan man undvika högsäsongen så rekommenderar jag verkligen att man gör det. 


Billund-Hem


Så undvek vi färjor också den sista biten hem. Blev ju lite körande nästan 2300km, men så värt att inte behöva sitta i en båt. Hela familjen var så trött på tråkiga färjor efter ner resan. O så var det ganska hopplöst att hitta nån färja som hade plats för husbil också såhär i juli. Sånt borde man ju boka långt i förväg, men på en ca månads resa är det lite svårt att avgöra vilken dag man kommer att behöva ta färjan. Som nu var vi hemma två dagar tidigare än vi hade behövt vara. Inget gnäll från barnen alls fast vi körde 1600 km det sista dygnet, de ville hem! 
Två campingar också på denna sträcka o många polkagrisar från Gränna!

4.30 på fredagen den 10.7 körde vi in på gården o pojkarna stormade in o leka! 
O exakt en vecka tog det efter att vi kommit hem förrän jag visade gubben hur nästa rutt kunde se ut! Synd bara att det är så jätte länge tills den skulle stå i tur! 


Kommentarer

Populära inlägg