September är nästan slut


Och med september så skall vi hoppas att vårt sjukande också upphör.
Jag tror nästan vi i vårt hus kan döpa om denna september månad till "Feber-månaden"! De är nämligen lätt räknade de dagar när alla barnen varit helt friska. 





Colin började med feber på villa-avslutning och den ända helgen alla varit helt friska är den första helgen i september, då han hade sitt 4 års kalas. Och man får ju vara glad att han hann ha sitt kalas då för sen dess har det varit feber på feber, ja och en stukad fot. 

Den första febern och sjukmage sjukan varade nästan en hel vecka för dom alla tre. Och förstås på olika gånger. Sen hann inte den sista ens bli frisk innan den första igen hade ny feber. Detta andra varv av feber tycks inte vara lika många dagar som den första, men får man den också på olika dagar så blir det ju många dagar för föräldrarna att vara hemma ändå. 

Och sen när man fått dem friska kommer straffet för sjukandet. Barnen har alla skoluppgifterna att laga som man missat under tiden man varit sjuk och de skall vara fixade innan man kommer tillbaka till skolan. Och alla prov man missat förstås. Mina barn är vana vid att vi gör läxorna tillsammans, eller åtminstone så att de hela tiden har mig nära och kan fråga om det behövs. Ja han mellersta behöver nog nån som sitter bredvid hela tiden för annars blir inget gjort. Han glömmer bort sig och sitter och gör nått helt annat sen när man kommer tillbaka och checkar om han börjar vara färdig. Så läxorna har tagit sin tid av kvällarna och veckosluten den här månaden och ännu har vi flera dagars skoluppgifter att fixa nästa vecka eftersom båda skolbarnen var hemma slutet av skolveckan.

Så vad vi har gjort den här månaden? Jo vi har varit hemma, mest inomhus. 

Vi hade många planer på vad vi ännu skulle hinna göra vid villan den här hösten. Jag ville få den gamla villan färdig så att vi skulle kunna börja på den nyare sen till våren. Senast jag var där så rev vi ju bort den gamla terrassen helt och målade insidan. Gubben var där en dag och byggde terrassen så den är halv färdig och brädena till allt annat har stått i garaget i flera veckor och bara väntat. Och det lär de få göra ännu en tid. 

Så den här månaden slår nog alla rekord i att ha varit den sämsta månaden på mycket länge.
Håller tummarna för att oktober blir så mycket bättre.


Kommentarer

Populära inlägg