Feber, stukad fot - en vecka som inte började så bra


Ja den är veckan kunde ju ha börjat lite bättre än så här... 
Febern som minstingen hade föregående vecka har nu hoppat över till 11 åringen. Han som skulle delta i skolmästerskapen och hade övat inför det. Nu ligger han i hög feber istället. Han som inte haft "riktig" feber på många år har nu över 38 grader. Ja visst har han haft feber varje år, men han är som jag och febern stiger inte på oss. Man känner sig sjuk och febrig men termostaten visar på 36 nånting. Så nu har han då ordentligt med feber. 

Så igår jobbade jag hemifrån eftersom han var hemma. Efter skoldagen kommer 9 åringen in haltande och säger att han har sjuk fot. Och det kan jag tro, så sväld som den vristen var. Tydligen hade de lekt nån tafatt-lek och han hade som han brukar slängt sig åt sidan och landat helt fel. Samma morgon påminde jag honom ännu om att han måste spänna skorna ordentligt, annars stöder de inte foten som de skall. Nå tror ni att han hade gjort det...

Så den kvällen spenderade vi på barnjouren. Vi fick vänta över 2 timmar innan vi första gången kom in till doktorn. Sen röntgen, ännu en doktor och sen bandage, så över 4 timmar innan vi var klara. Gick nog inte så smidigt, men de försökte nog kompensera väntandet med att bjuda på smörgås, dricka och till slut chips också. Och det är ju inte så farligt att behöva sitta länge i väntrummet mera nu när det finns en skild barnjour. Inte som den hemska upplevelsen när han hade migrän och vi hamnade i ett stort rum där tanten bredvid ropade att hon skulle klappa upp oss. Där tyckte sjukskötarna att det var helt ok att ett barn låg. Vi blev dock snabbt flyttade när en läkare såg vad som hände. Så bättring har hänt sedan dess. 

Kevin tyckte det var ganska häftigt med röntgen och att se sitt skelett, så han bad röntenskötaren att få titta på sina bilder. Och det fick han ju. Så man kunde nog själv också konstatera att det såg nog ok ut. Så inget brutet, men en ordentlig stukning.Så bandage i några veckor och kryckor tills det känns bra att gå utan. Så hejdå till alla aktiviteter i 2 veckor och vem ville nu egentligen ut till villan i helgen.

Han blev hemma idag eftersom han inte ännu vant sig med att gå med dem. Men egentligen så hade han nog hellre gått till skolan. Hade varit coolt att visa upp kryckorna tror jag.
Kommentarer

Populära inlägg