Skattjakt och nerfkrig


När de steg ur bilarna med stora väskor fulla med gevär och rekvisita, då visste jag att detta blir nog bra. För jo medger, tänkte nog lite att alla föräldrar kanske inte gillar att man har krig som tema på kalaset. 



Att planera kalas åt en 11-åring som inte egentligen gillar nån form av sport alls så har man lite "tänka på". Speciellt när man redan förra året lovade sig själv att nått vanligt hemmakalas blir det inte nå fler gånger. 

Först var vi inne på bowling, för det gillar han, men sist och slutligen så lät det väldigt tråkigt. Sånt som gamla farbror sysslar med och inte 11 åringar. 
Så vi bytte tema till nått annat han gillar, Nerf-krig. Först tänkte vi oss ett ordentligt krig men sen eftersom det finns ganska mycket flickor på klassen så gjorde vi det till en skattjakt istället. Roligt fast man inte vill skjuta på varandra. Fast det visade sig nog sen att det ville nog alla.




Så skattjakt och Nerf-krig hemma hos mina föräldrar blev det till slut. Varför där? Jo för att där finns mera utrymme och roligare hus att leta i.
De som ville hade med egna pistoler och pojkarna hade nog med sig ganska fina samlingar. Så tillsammans med våra så hade vi mer än tillräckligt med pistoler åt alla. 




Så laddade med närmare 900 skott (beställde så att det säkert skulle räcka till) så slängde de sig ut i krig om skatten.
Så en massa skott i alla buskar var vad vi var rädd för, området var ändå ganska stort. Men när man nämner att den som kommer tillbaka med flest skott också vinner ett pris, så behövde man inte plocka själv nå många.




Vissa satsade mera på att kriga och vissa på skattjakten. Men ganska snabbt hade de klurat ut ledtrådarna, hittat lådorna med gåtorna till lösenordet och listat ut skattens lösenord.
Skatten som vaktades av han som var minst. 




Sen blev det kalasmat efter allt springande och sen började det regna. Men bara de sista 20 minuterna hade vi dåligt väder. Värre kunde det ha varit. 




Roligt när man ser att barnen på riktigt hade roligt och föräldrarna såg också glada ut när de hämtade sina barn, vissa t.o.m. tyckte att det var en jätte bra idé.

Och han som fyllde tyckte att det var bästa kalaset nån sin. Och det var ju det viktigaste!
Och tydligen så skall detta göras om nästa år, dock med små förändringar.


Kommentarer

Populära inlägg