Bern med dåligt samvete, del 2


"Bern ist eine schöne Stadt"
Schweiz övertygade mig inte för sex år sen och det började inte bra den här gången heller. Men detta land behövde tydligt en chans till och nu är den flyttad till kategorin "kommer att besökas igen"!




Hur härlig är inte kvälls solen! Jag bara älskar att fotografera i kvällssol och solnedgång. Det bara blir bra utan att man behöver jobba för det. Vissa av dessa bilder såg ni kanske redan i första inlägget från Bern. Men här är de igen!

Vi lyckades fånga de sista solstrålarna när vi traskade tillbaka till hotellet efter onsdagens välkomsttillfälle. 




Torsdagen var en hel dag med föreläsningar, god mat och en magisk utsikt från kongress centret där vi höll till.




Konferens middagen hölls på en liten mysig restaurang i gamla staden. Gamla staden i sig själv är helt härlig att traska omkring i. Vackra fina byggnader och mysiga detaljer. Man kan inte låta bli att undra vad som gömmer sig i alla källare längs med gatan. Vissa var omgjorda till butiker och restauranger. Var själv bara ner i en, behövde en födelsedagspresent, men kikade ner i desto fler. Nyfiken som man är!




 Och restaurang “Zunft zu Webern” var lika mysig som området den fanns i!
 Maten med soppa i förrätt och typ köttbullar till huvudrätten var kanske inte helt i min smak men efterrätten var otrolig.




Och vet ni vad som kronade kvällen, jo Finlands vinst över Sverige i kvartsfinalen i ishockey. Vi satt och såg matchen från en telefon med ett par svenskar. Så det var ganska spännande! Och slutade ju helt perfekt!

Sista dagen var det presentationer hela förmiddagen och efter en god lunch så begav vi oss med tåg mot Zurich. Blev en del väntande på flygplatsen och tycker det är tråkigt att Finnair inte låter dig lämna in väskan nå innan check in börjar, trots att du redan gjort hela check in. Så det blev kaffe och jobbprat i nån timme innan vi kom oss vidare.

Sen blev vi förstås lite försenade i starten och kom just lagom till mitt andra flyg. Var dock lite skeptisk över hur väskan skulle hinna på 20 minuter, men det gjorde den. Vilket ju var tur för annars hade det varit sura miner på morgonen när presenterna hade varit borta.

Men nu var det bara glada miner! Och nog var det skönt att vara hemma igen! Och jag kunde nästan hålla mig från att kommentera allt som kanske borde ha blivit gjort hemma... Man har ju sitt sätt att göra saker och ibland kan det vara svårt att se hur den andras sätt kan vara bra... eller nåja nästan lika bra! :)

Tydligen den ända bilden jag tog den sista dagen


Kommentarer

Populära inlägg