Vinterresan


Sol och bad, vackra stränder utan skräp (hoppas vi på), underbara naturupplevelser och två veckor av semester. Det ser vi framemot om lite över 3 månader.  Och destinationen den har nog smugit sig fram under hösten, så valet var till slut väldigt enkelt. Sri Lanka blir det! 




Först när Sri Lanka började dyka upp på resebloggarna sidor så var jag lite skeptisk. Hade en förutfattad åsikt om landet och den baserade sig egentligen bara på en erfarenhet och väldigt lite kunskap om det landet. Erfarenheten var att det är ett land som befolkningen vill fly från. Träffade nämligen en flicka för många år sen, från Sri Lanka, som gick ganska långt för att lyckas fly från sitt hemland. Men det var förstås på 2001 så mitt under inbördeskriget där. 

Vi var i Seoul på World Miss University-final, flickor från hela världen deltog och jag var Finlands representant. Flickan från Sri Lanka var lite annorlunda märkte man snabbt. Hon pratade i sin mobil hela tiden och på den tiden var det ingen annan av oss som hade ens möjlighet till det (våra operatörer fungerade inte ens i Syd Korea). Så en morgon fick vi höra att hon hade rymt. Knutit ihop flera lakan och flytt genom fönstret från hotellets fjärdevåningen. Hade hon fallit hade det nog gått dåligt. 
Vi hade livvakter utanför dörrarna hela tiden så den vägen kunde hon inte komma iväg. Jag fick alltid eskort till min mammas rum på följande våning. Ingen chans att man kunde gå på toa ens utan att nån först kollat igenom den. Så de vakterna hade hon inte kommit undan om hon tagit dörren.

Vad som sen hände åt henne fick vi aldrig veta. Men tillbaka till tävlingen kom hon aldrig. Hade inte hennes rumskompis från Tjeckien berättat åt oss om saken så hade vi nog aldrig ens fått höra det lilla om saken. Men fick den uppfattningen att saken var planerad från början och att hon nog hade nån i Seoul som hjälpte henne. Så jag har nog alltid tänkt att det gick bra för henne sen. 


Lyckades inte hitta nån bild av henne, eftersom det tydligen blev så att vi eruopeer höll ihop i en egen grupp.

Man kan ju nog förstå att ett land i inbördeskrig inte är nån plats man vill bo på. hur vackert det än är. Men det var då för 17 år sedan. Idag är det lite annrolunda.

En absolut trygg plats finns ju inte och i dagensläge är väl Sri Lanka lika "farligt" eller "ofarligt" som alla andra platser. Vill man så finner man "fara" och en orsak att inte besöka vilken plats som helst i världen. Jag väljer att se den andra sidan istället, varför jag vill och kan besöka en plats. 

Och jag har hört och läst mest bra om Sri Lanka. Bra flygtider för barnen hittade vi också, ca. 6 timmar till Doha och sen ca 6 timmar därifrån till Sri Lanka. Inga superkorta mellanlandningar heller utan så att man hinner bra utan att springa. 

Villor blir det igen, två stycken har vi bokat. En på västkusten och en på sydkusten. En med stor pool och den andra utan, men båda med bara nån meter från stranden. 
Så so far so good.
Nu är det bara att vänta och planer utflykter! 


Kommentarer

  1. Men vad kul! Vi ska ju oxå tilll Sri Lanka! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja vi får ta tips av er sen, vi åker ju först i februari :)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg