Transylvanien

Tidig moron i Transylvanien.
Solen skiner men bara 17 grader, så det känns lite kalt. Men åtminstone igår när vi kom så var det 25 grader, så hoppas att det blir varmare också idag (fast tror dom lovat regn).

Igår åkte vi in i Rumänien o det var lite spännande. Först var det tullkontroll på Bulgariska sidan o t.o.m. in i bilen skulle dom o kolla (har inte skett tidigare). När vi kom in i Bulgarien tittade de in i bakluckan men inte in i bilen. O in i bilen skulle dom igen sen när vi kom till Romanska sidan. 
Strax när vi lämnade tullområdet stod en man o viftade in oss till vägkanten o eftersom man nu väntade sig nån polis/tullgubbe igen nånstans så stannade vi. Han verkade lite aggressiv o ville ha 20€ i böter för att vi inte hade bälten på. Sade att han var polis men nått bevis visade han inte o såg inte ut som nån polis. Men situationen var lite otrevlig så vi betalade o åkte därifrån. Så troligen blev vi bestulna på 20€, men tyckte det var billigt för att komma lätt bort från en hotfull situation!
Så första intrycket av Rumänien var inte den bästa!
Vägarna var sådär o hästkärror är en helt normal syn (just nu åker en om campingens reception också). Hästkärror med hela familjer i o lyxbilar blandade om varandra. 
Bukarest ringväg var helt bedrövlig. Har aldrig sett en väg med så djupa spår i. O mycket trafik o länge tog det.
Men mot bergsregionen blev vägarna mycket bättre o turistmängden ökade. I varje krök fanns nått stånd som sålde trädgrådstomtar i olika storlekar. 


Bergsområdet är mycket vackert!
Pojkarna sov precis hela dagen o vägrade båda äta nånting. Men piggnade sen till mot kvällen o Romeo är åtminstone feberfri. Så hoppas de orkar se slottet idag!


Vampire Campingen i Bran befinner vi oss på nu.
Helt ok camping, inget lyx men ok. 
Slottet Bran ligger här intill så campingen har bra läge. Skall ta 20 minuter att gå dit härifrån!
Efter att vi sett det så åker vi mot Ungern o Polen, målet är Krakow men det tar nog två dagar att ta sig dit. Dagarna börjar lite ta slut för oss, så får se om vi hinner hem till söndagen!
Kommentarer

  1. Vilka intressanta platser ni besöker! Roligt att få hänga med! Vampire camping var ju kul :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg