Meteora

Meteora är ett speciellt område i centrala Grekland nära staden Kalambaka. Vackra berg men det som gör att turisterna flockas hit är klostren som byggts på bergstopparna. Att bergen ser ut så här kan enligt en tysk geolog bero på att en flod format dem o så lägger vi till lite andra fenomen under en mycket lång tid o så ser de ut så här idag! :)
Hur som helst, de är jätte vackra! O nu för tiden mycket lätt åtkomliga. Det går ju bra väg nästan ända fram till alla klostren som finns kvar idag. En kunde man gå rakt in i o vissa krävde visst en 400 trappor. O så fanns det nå mellanting också. Vi besökte den utan trappor o så var vi till en med bara lite trappor (som dock var stängd på onsdagar). Klostren öppnade 9.00 o på västra sidan av rutten var det så mycket bussar o bilar så vi tyckte inte det var värt att gå in o trängas. Men när vi hann om bussarna så fick vi vara nästan ensamma i det sista klostret. 
Lugnt o harmoniskt ställe! Snäll nunna i butiken gav pojkarna varsitt bokmärke. Mycket uppskattat o blev använt samma kväll i Emil boken.
Krävdes en viss klädsel för att komma in i klostren, inga toppar o lång kjol (byxor dög inte för kvinnorna). Hade nog packat en lång kjol men måste ha glömt hem den ändå, så det fick bli vad som hittades! :)
Man hade nog fått låna också visade det sig sen. Men jag föredrar nog nått eget ändå!


 Detta Moni Agiou Stefanou klostret besökte vi!
Man hade kunnat spendera många dagar här o utforska området men vi var klara på några timmar o styrde mot kusten o havet. 

Kommentarer

  1. Åh waow! Fascinerande! Man undrar ju både hur de lyckades bygga och hur de orkade transportera upp mat och allting. Men arbetskraft var väl billigt kan jag tänka... Häftig plats!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkligen mycket fin plats. Har ni varit där?

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg