måndag 16 juni 2014

Albanien

Blev ingen lång tur för oss i Albanien. Hade planerat en campingstop i Durres men eftersom det regnade ganska mycket körde vi mot Lake Ohrid i Makedonien. Så vi var kanske 5 timmar i Albanien. 
Att vi kom in i Albanien märkte vi inte ens. Vanligen så finns det ju en gränskontroll för att lämna landet o sen en ny för att komma in i ett nytt. Men här var de tydligen en o samma. För plötsligt var vi inne i Albanien o allt tog 10 minuter. Jag var helt säker på att så här enkelt kunde det ju bara inte vara, men efter nån kilometer o det inte kom nån ny gränskontroll så fick jag nog ge mig. Det var så enkelt!


Om det fanns en omfartsväg runt Tirane så missade vi den. Plötsligt var vi mitt i huvudstadens trafikkaos! Dom körde nog precis som dom ville. Poliser som dirigerade trafiken stod det nästan i varje korsning men full kaos var det ändå! Men vi klarade det bra o fick lite sightseeing på köpet!


Den vägen vi tog var helt ok. Klarar man av Jeussvägen på våren så var detta inget! :)
Mellan Tirane o Elbasan höll man dessutom på o byggde motorväg, som delvist redan var i bruk. Den gamla vägen var en liten slingrande serpentinväg. Så en motorväg med tunnel genom berget var väldigt välkommen. 


Några hästkärror såg vi i trafiken!Förutom gränskontrollen blev det en matstop vid en brun flod. 


Gränsen till Makedonien låg mycket högt uppe!
Där fanns en kontroll för ut o en för in. Inga köer här heller, klart på 15 minuter. Förutom passen ville dom se bilens registerbok o green card. O så var vi genom Albanien. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar