En annorlunda semester i år


Sommarlovet körde igång för barnen och de två första veckorna har rullat på precis som planerat skulle jag påstå. Hemmadagar, hemmajobb, fotbollsträning, en massa kompiskalas, fältdagar, villadagar, städdagar. Och nu är vi snart framme vid min semester...



En sommarsemester som kommer att bli olik nån annan hittills...
Senast vi var hemma hela sommaren var nog för 12 år sen. Det var den sommaren när Romeo var nyfödd och då med första barnet så hade vi inga tankar på att åka nånstans. Sen dess så har det varit nått varje sommar och sedan vi skaffade vår första husbil på 2012 så har vi ju varit borta så gott som hela semestern. Starten brukar gå så snabbt man stängt datorn och hemma brukar vi vara bara nån timme innan nästa jobbdag börjat. 

Men så blir ju inte i år och nej det känns inte roligt. Hur man än vänder på det så är det bara blää. Och till råga på allt så är det världens mygg-sommar i år. 




Visst vi har en villa i sommar, så hemma kommer vi ju inte att sitta. Men trots det, så hade jag nog gott klarat av två veckor på t.ex. Mallorca också. Hade nog ändå hunnit se helt tillräckligt av villalivet.

Men vädret är ju härligt, åtminstone. Där kunde det vara betydligt värre. 
"Mamma, när man sitter här i korgsoffan så känns det nästan som om man var på resa!" Sade sonen när han testade den nya soffan vi inskaffat till balkongen. 
Hmm ja kanske, lite samma känsla får man nog när solen värmer benen, men nog får man blunda isåfall. 



Förutom att man får ett miljöombyte, vilket också verkligen behövs emellanåt så finns ju också andra orsaker till att jag gillar att resa bort under semestern. Man får ju också ett välförkänt avbrott i vardagen. Man behöver inte städa eller laga mat i samma utsträckning som hemma. Man behöver inte passa fotbollsträningar eller annat. Inte klippa gräs, inte fixa med blommor, inte det ena och det andra som hör till vardagen hemma. Man kan bara vara och ta det lugnt på ett helt annat sätt. 
Så nu när man jobbat hemifrån, alltså varit hemma mycket, och nu får semester och fortsätter att vara mycket hemma, så kommer det ens att kännas som semester?

Så nej, gillar inte läget, men läget är vad det är och detta får man leva med. 
En semester som mygg-mat! 

Men det är en semester i allafall och det är ju nått! Så nu får man väl sluta gnälla och göra det bästa av situationen! Men nästa sommar då blir det nått annat igen!





Kommentarer

Populära inlägg