Besökta huvudstäder och såna jag bara kört igenom


Detta lät roligt, för detta vet jag ju egentligen inte ens själv. Aldrig tänkt på, hur många huvudstäder som jag besökt genom åren. Länderna de har jag koll på, men inte huvudstäderna.




Såg idén till detta hos en del andra resebloggare, bland annat hos litemerarosa.com. Som sagt det lät roligt och intressant eftersom jag inte själv visste svaret innan jag började skriva och ännu kan det hända att nån glömts bort.

Dessa är nu helt i den ordning som de dök upp i huvudet.

Helsingfors
Jo titt som tätt! Jobbresor går till vår huvudstad nästan varje månad.



Stockholm
Kört igenom jätte många gånger, men egentligen bara besökt en gång. Detta var på en mamma-syster weekend för nått år sedan.



Oslo
Besökte staden när gubben var i jobb där för närmare 20 år sedan.



Köpenhamn 
En jobbresa för två år sen gick hit. Men eftersom det var jobb hela dagarana och tiden för resan var januari så såg jag så gott som bara staden i mörker. Stod några meter från Sjöjungfrun (vi hade konferensmiddag i paviljongen intill) men kunde inte se henne. Förbi staden har vi kört med husbilen många gånger.



Tallinn 
Många gånger, den första på nians klassresa för x-antal år sedan. Sen har vi besökt staden nästan årligen på våra husbilsresor.



Riga
Spenderade ett längre veckoslut där innan barnen och så har vi besökt Riga zoo nån gång med husbil. Fin gammalstad, men den är ju inte stor precis.



Vilnius
Besökte vi senaste sommar. Stannade för en dag och traskade omkring.



Warszawa 
Med husbil och besökt zoo. Såg Zoo och bodde på en camping inne i staden, så besökt staden jo, men sett nej.



Bratislava
Med husbil, sett zoo och slott och kört igenom. Var mycket svårt att hitta en camping runt den här staden kommer jag ihåg. Hittade sen en en bit ifrån, där man bara parkerade på en gård och så kom en tant o tog betalt i nått skede, el fanns dock och en toalett, men inget annat.



London
Husbilsresa det också, vi stannade 3 dagar i London. Besökte The tower, åkte omkring med bussarna och Hamleys förstås. Så här i staden finns det ännu massor att se för oss.



Edingburg
Denna gjorde vi på samma Husbilsresa. Gillade mycket.



Dublin
En höstlovresa jag och pojkarna gjorde förra året.



Luxemburg 
Ett stop under en Husbilsresa det också.



Rom
Har besökt den staden två gånger. Första gången under studietiden på vägen till Pompej och senast för två år sen under en husbilsresa.



Vatikanen
På samma gång blev det ett besök här!



Aten
Greklands huvudstad besökte vi under vår husbilsresa 2017. En dag för att upptäcka staden och en dag för PlyamobilParken och poolen på campingen.



Lissabon
Den första och enda resa som vi gjort på två sedan barnen föddes gick hit för nått år sedan. Till vackra Lissabon.



Valetta
Besökte vi i sommar under en två veckors vistelse på Malta.



Prag
En veckoslutsresa i kallaste januari innan barnen gick till Prag.



Havanna
Kubas vackra, spännande huvudstad. Besökte vi år 2016 under en två veckors resa till landet.



Colombo
Är väl egentligen inte Sri lankas huvudstad, men klassas som sådan. Kaos, högt tempo, vackra byggnader och massor av tuk-tuks. Här lärde vi oss att vi kan hela familjen på 5 klämma in oss i en tuk-tuk för två. Det var som tetris, men med människor, men den chauffören hade nog gjot det tidigare, han visste precis hur vi skulle sitta.



Monaco
Hit gick en husbilsresa sommaren 2013. Mycket svårt att parkera husbil, det var det. Men vi hittade en parkeringshall som tog tillräckligt höga bilar. Akvariet var det mest intressanta som vi besökte.



San marino
Det lilla landet med den lilla huvudstaden på kullen. Denna stad besökte vi under samma resa som Monaco.


Vaduz
Lichtensteins huvudstad blev mera en snabb stop för oss under slutet av en lång husbilsresa. Ingen orkade se mera slott, för jo, det finns ett här också, så vi körde mest omkring en stund och åkte sen vidare.



Bern 
En jobbresa föregående vår gick hit.



Tirana
Albaniens huvudstad, ja vi skulle inte in dit, vi skulle ta omvägen runt staden. Men vår GPS tyckte vi ville se centrum! Så vi körde husbil rakt igenom huvudstaden och njaa, inte en stad jag velat stanna i.



Doha
Qatars huvudstad, där gjorde vi en längre stopover på resan till Sri lanka.



Denpasar
Balis huvudstad, ja vi landade där och körde igenom men inget mer än så.


Tokyo
En jobbresa för ett tag sen som började och slutade i Tokyo.



Seoul
Syd Koreas huvudstad besökte jag under min ända skönhetstävling utomlands. Intressant stad, fast vi inte fick röra oss omkring ensamma och såg bara det som sponsorerna ville visa oss.



Port Louis
Mauritius huvudstad var kanske ett måste stop om man är på Mauritius, men en dag räckte bra för oss här.



Skopje
Nordmakedoniens huvudstad, vi stannade en natt på en camping i staden. Så av själva staden såg vi inte så mycket.


Ja hur många blev det?
32 st!


Kommentarer

Populära inlägg