Sakna Midsommar - i serien frågor om resande som vi får


"Vad tycker barnen om att fira Midsommar utomlands då?" 
"Våra hade aldrig gått med på att göra det!"Ja den äldste av våra barn har firat fyra Midsomrar i Finland och försöker här febrilt räkna hur gammal Kevin var när vi åkte med husbilen första året. Han borde ha varit knappa två, vilket betyder att han också har firat en eller två Midsommar hemma, men dem kommer jag inte ihåg alls. 

Ibland frågar barnen, "hur firar man Midsommar hemma då?" Hmm, jo man hämtar björkkvistar från skogen o pyntar gården, sen äter och dricker man gott. Då tittar de på en konstigt, "aj, inget annat?" Njaa, vi hade nog egentligen inga andra traditioner, inga brasor, inga stångar, så det låter egentligen ganska tråkigt. Kanske det är orsaken till att det aldrig har känts fel att resa bort över den helgen. 

Men mitt svar på den frågan brukar vara "Barnen vet ju egentligen inte vad Midsommar är!" De kan ju inte sakna nått som de inte kommer ihåg att de upplevt!

Så vad gjorde vi igår, jo vi grillade och spelade spel och öppnade en flaska bubbligt. Ganska samma som alla hemma alltså! Myggen de finns här också, så det är också samma som hemma! Men det som saknas här är förstås familjen. Men vi har så många andra helgar tillsammans med dem under året, så att vi firar Midsommar bara med vår lilla familj så gör inte så mycket. 

Så förutom att vi grillade och gjorde andra midsommar-aktiga saker, så utforskade vi också en spännande ny stad, handlade på en marknad, badade i stora vågor och behövde verkligen inte frysa. Så tror nog att vi också nästa år, om möjligt, kommer att välja detta alternativ framför en regnig och kall helg i Finland. 
Nu börjar folket röra på sig här i bilen. Dax att påbörja en ny dag med bad, lek o vardags sysslor! Blir en hel dag på camping, den sista såna dagen för i år. För snart börjar resan uppåt igen!Kommentarer

Populära inlägg