Japan del 3


Nagoya och slutet av resan!
Detta blir det sista inlägget i dagboksform från Japan!
Kan nog hända att det kommer mera om Japan i nått senare skede.


Så då fortsätter vi vår resa. På Fredag morgon befann vi oss i Tokyo och därifrån tog vi igen tåget nånstans. Den här gången till Nagoya söder om Tokyo. Där fick vi ännu ta några metron för att ta oss fram till Universitetet där vi skulle träffa vår guide och övernatta. Hade inga höga förväntningar på vare sig besöket eller övernattningsplatsen, men fick bli trevligt överraskad. Standarden på deras gästhem var helt i klass med de hotell som vi besökt, minus frukost förstås. Det blev ett snabbt klädbyte och så gav vi oss iväg till Nagoya slott där vår guide visade oss runt. Började dock besöket med en grön tee glass. Inte helt fel!




Intressant och vacker plats, Nagoya slott. Har massor av bilder härifrån så det får kanske bli ett eget inlägg i senare skede. 
Efter besöket blev det en tidig middag bestående av många olika japanska rätter igen. Men ingen rå fisk.

Nagoya centrum


Lördagen spenderade vi mest i bilen. En professor körde oss till ett museum. Neodani Fault Museum är ett museum som är beläget ca 100 km från Nagoya, men det tog flera timmar att köra dit. Ett mycket intressant ställe där man kunde se effekten av Nobi jordbävningen 1891.




Är man inte geolog så hade man kanske inte åkt hit. Mitt ute på landsbyggden, långt från närmaste stad och själva museet bestod ganska långt bara av denna grop (bild åvan).
Men vackert är det ju att köra omkring utanför de stora städerna.




På kvällen åt vi kanske den bästa japanska middagen på hela veckan. Stället hade specialiserat sig på kyckling och det var verkligen gott. Här fick vi också smaka på hajben. Restaurangen ville bjuda på nått speciellt åt oss och inte ens vår guide hade testat hajben tidigare. Så det var verkligen speciellt! Knapriga saker! Men blev nog inte min favorit, men helt ok.




Nästa dag, söndag, var det dax att lämna Japan för denna gång. Finnair åker direktflyg också från Nagoya till Helsingfors så vi behövde bara förflytta oss ut till flygfältet. Redan 9.30 lyfte flyget hemåt. En 10 timmars flygresa, en mellanlandning i Helsingfors och en i Jyväskylä och man var hemma till kvällen. Helt otroligt fint att få se sina små gubbar igen.

Kort summering här till sist, vi hade en jätte bra resa, fint land, som arbetsresa åker jag på nytt när som helst, men som turist blir det knappast nån resa hit under när framtid. Och tror nog starkt att det är under körsbärsträdens blomning som man skall åka hit.



Kommentarer

Populära inlägg