Cagliari


Ger man sig ut i tid så finner man en tidig lördagsmorgon en ganska tyst och sovande huvudstad. 
Vi hade den gamla staden som mål och lite historia i form av det arkeologiska museet och amfiteatern. Cagliari är huvudstaden på ön och har ca 154 000 invånare enligt wikipedia. 
Staden ligger på öns sydkust vid Cagliaribukten och är en av öns viktigaste hamnstäder. 
Det historiska kvarteret heter "Castelo" och det är det som intresserar oss mest. 

När vi närmade oss staden så körde vi om stora bassänger där det fanns flamingon. Tyvärr så var de lite för långt borta för att man skulle få dem på nån vettig bild. Men där fanns massor av flamingon!

Man har inga problem med att finna parkering klockan 8 en lördag morgon, men att få betalt parkeringsavgiften det var desto svårare. Vi parkerade i hamnen och sökte nått sätt att betala eftersom vi såg att det efter 9 kostar typ 2 euro i timmen. Men ingenstans fanns nån parkeringsautomat. Så vi gav upp o traskade iväg. Vi visste ju att det blir böter men vad gör man om det inte finns nån automat nånstans och ingen som tar betalt den tiden på dagen heller. När vi kom tillbaka gick det en gubbe o tog betalt, men han hade nog inte börjat jobba ännu när vi kom. Så det blev böter, förstås, men bara 8 euro. Så ingen panik!

Så vi började vår morgon med att beundra utsikten från San Remy fästningens stora terass. 
Gå hit om ni vill ha fin utsikt över staden! Nu var här lite renoveringsarbete på gång så kanske inte helt lika fint som det kunde ha varit. 
Sen traskade vi vidare längs det små smala gatorna där man fick trängas med bilar av alla slag. Blev nästan lite för trångt att ta sig fram med barnen på vissa ställen. Men som tur så var trafiken inte så livlig den här tiden ännu. 
Vi hittade amfiteatern som var vårt första mål och kunde genom att titta in genom gallret konstatera att vi nog nöjer oss med denna titt. Vi tyckte inte det var värt pengarna eller tiden att gå in. 
Så nästa stop var det arkeologiska museet. 
Vill man ha en bra bild av Sardiniens historia så är detta rätta platsen. Men det är inget stort museum, man klarar det gott på en timme. 
På samma område fanns också flera andra museer. Vi besökte ännu ett litet konstgalleri innan vi var klara. Dessutom har man också en slående utsikt från området!
Sen var vi klara med det som vi hade tänkt se och styrde ner mot hamnen igen. Lite shopping hann vi med på vägen ner. Men att shoppa badkläder med dessa fyra är lite av en mardröm. Så det blev en mycket snabb shopping stund. Men hann få med mig det som jag behövde och lite till. 

Sen avslutade vi ännu dagen med lite mera historia och en del extra körande eftersom vi inte hade tänkt oss att alla campingar blir fulla till helgen. Men det tar vi imorgon! Nu blir det duschen och sova!


Kommentarer

  1. Jobbigt när man inte hittar någonstans att parkera, men skönt att böterna inte blev högre!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja och här fanns det dessutom mäng o massor av platser att parkera på men tydligen så hade man behövt vänta till efter 9 för att få parkeringsavgiften betald.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg