En beach dag


En av de bättre stränderna vi stött på i Italien ligger vid den lilla staden Torre del Lago utanför  Lucca. Vi kom hit av en slump på 2014 och gillade stranden stort. Fin sandstrand, bra vågor, men se upp för strömmarna, går man sen lite bort från mängden av solstolar så kan man vara ganska ensam. Åtminstone på en måndag i juni månad. Men tittar man på alla ute serveringar och butiker som finns vid parkeringen och på havet av solstolar som hyrs ut så kan man tänka sig att ibland är här väldigt mycket folk. Gissar på veckosluten och sen när Italienarna har semester. Men som tur inföll inget av dessa nu o vi behövde inte trängas. Men inte var vi ensamma heller fast det var en ganska mulen dag. 

Ja vi stannade alltså här på vägen till hamnen i Livorno. Faktiskt helt "på vägen" detta också. Blev ett stop här eftersom vi kom fram till kusten betydligt snabbare än vi hade räknat med. Tog inte många timmar att köra från Garda till kusten. Så då blev det några timmar på stranden!
Ibland händer det sånt man aldrig trodde var möjligt!
Och fick detta unika ögonblick dokumenterat också!


Ett unikt ögonblick i historien, de hjälps åt utan att bråka!

Efter några timmar på stranden var det dax att söka sig till hamnen och ombord på Mega Express 3. Vi åkte med Corsica ferries från Livorno till Golfo Aranci på norra Sardinien. Trippen tog 9,5 timmar, start 21.00 och framme 6.30. Så man hann sova en hel natt. En sånn lång tur med båt hade man ju inte klarat av om man inte fått sova.
Fick vänta en god stund och var med de sista att backa in på båten. Men då var vi också den första som körde ut ur båten följande morgon.  Båten var annars helt ok. Hytterna helt ok, inget lyx, men man fick sovit bra fast det vågade ganska fint hela natten. Orkade aldrig gå runt på båten utan vi somnade ganska snabbt den kvällen.


Sist in men först ut!

Kommentarer

Populära inlägg