En halv dag vid Gardasjön


Gardasjön låg så lägligt på vägen så det blev ett dygn vid denna vackra sjö!
Ja det var ju i måndas förstås, på riktigt så anlände vi till Sardinien igår morgon. Så bloggen släpar lite efter, tyvärr. Skall försöka bättre mig!
Men här är i allafall vår dag vid Garda!




Två gånger tidigare har vi kört längs med sjön och övernattat några nätter. Då har vi kört längs den östra sidan och bott på en stor camping med vattenkanor och allt möjligt man kan tänka sig, men med en väldigt dålig strand. Så den här gången valde vi att köra ner längs den västra stranden och valde en betydligt mindre camping med helt ok strand.

Vägen längs den västra sidan består mest av tunnel, på tunnel på tunnel, fick vi märka. Man såg helt enkelt inte så mycket av den vackra sjön. En glimt nu som då och oftast kunde man ändå inte stanna på de platserna där man kunde ha sett nått. 
Men man såg desto mera tunnlar, vilket ju är lite som jobb för mig. 




Ja o så regnade det också, lite. Det gjorde det den första gången vi anlände till Gardasjön också. Men när vi kom fram till campingen så hade det klarnat upp, lite åtminstone. Camping Porto hade lediga platser längst ner vid stranden. Så här betalade vi mest för läget. En pool lär finnas, men pojkarna trivdes vid stranden och poolen stängde en timme efter att vi kommit fram. Så den hann vi aldrig testa. Men duscha i iskallt vatten och konstatera att servicehusen var i behov av städning, det hann vi med. Så ganska dyr camping för vad standarden var tyckte jag!




Men pojkarna gillade stranden. Och här var den faktist helt ok, fast den hade stenbotten. Inte ens vattnet såg så smutsigt ut. Men skor ville man nog ha på när man badade pga stenarna och ja man vet ju aldrig vad som ligger gömt mellan stenarna.




Och gissa vad som var dagens höjdpunkt!
En av de många Toy centers som finns här runt sjön förstås. Dem kom vi ihåg från senast!
Här finns på riktigt en massa sånt som man inte hittar hemma.




Och till den här vackra soluppgången fick jag vakna på tisdagmorgon!
Strax efter lämnade vi Garda bakom oss och styrde mot Medelhavet.




Kommentarer

Populära inlägg