torsdag 12 januari 2017

TBT - KrkaTänkte fortsätta med ThrowBack Thursday också detta år. Så denna vecka tänkte jag visa lite bilder från Krka nationalpark i Kroatien. Väldigt vacker plats! Har aldrig sett så många nyanser av grönt som här!


Vi besökte Krka under vår första husbilsresa till Kroatien. Året var 2012 o det var vår första resa nånsin med husbilen. Kunde gott tänka mig ett återbesök i senare skede.


Krka nationalpark är en av Kroatiens åtta nationalparker. Den ligger i mellersta Dalmatien, längs med floden Krka. Krka blev nationalpark 1985, är känd för sina sjöar och vattenfall och är en populär turistdestination. Vi besökte bara en liten del av parken. Vi valde den delen som var enklast för barnen, den som man kunde nå till fots utan större problem. Inga problem med syskonvagn! Vill man däremot ta sig hela vägen till Krka kloster eller se borgarna vid Trosjen och Necven så behöver man ta en organiserad båttur. Vi kom aldrig så långt den här gången, pga jätte mycket turister o gnälliga barn. Vi var helt nöjda med det vackra som vi redan sett. Underbar natur, otroliga mängder av gröna nyanser o vilka vackra blåa fjärilar!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar