torsdag 5 januari 2017

"Ni kan ju stanna hemma istället!"


Förra året när jag skrev om vaccinering av bebis inför resan var det flera som var av den åsikten att vi borde stanna hemma istället. Varför åka så långt med en bebis? Den kan ju ändå inte njuta av resan! Bebisar trivs bäst hemma! Stanna hemma istället för att gnälla om vaccin!


De som känner oss o har följt med bloggen vet ju att vi tänker lite annorlunda. Att man har en bebis hindrar inte en att resa! Bebisar njuter precis som alla andra av värmen o av att hela familjen får spendera tid tillsammans. Och så finns de de som säger "kan ni inte spendera tid tillsammans hemma då?" Visst kan man göra det också, men hemma kommer det hela tiden nått annat emellan. Städa, fixa o trixa, sånt man inte behöver göra på semestern. Eller "måste man alltid åka så långt bort?" Nej det behöver man inte o det gör vi ju inte heller. Vi reser i Europa under sommaren också! Men också där skall man ha sina vaccinationer i kraft!

Förra året åkte vi till Kuba med en bebis som ännu inte fyllt 6 månader. Vilket betydde att han ännu inte hunnit få nå MPR-vaccin (mässling, påssjuka, röda hund). Efter lite samtal hit o dit fick vi ändå som vi ville o han kunde få sin spruta ett par veckor innan han blev 6 månader o i tid för resan. Resultatet var bara att han behövde få en extra spruta senare eftersom han fått vaccinet lite tidigare än han borde. Inga problem!

Inför nästa resa har vi inga såna problem eftersom Colin fått alla vaccin som hör till vaccinationsprogrammet o han är tillräckligt gammal för att få Twinrix-vaccinet som han ännu behöver få. Man behöver hinna få två av dem innan man åker, så nu är det dax att få det fixat eftersom det bara är 6 veckor tills vi åker. Annars behöver man inte nå extra vaccin för Mauritius. Bara man har de vanliga, som man annars också skall ha i kraft, så klarar man sig! Vem kan påstå att den här inte trivs med semester?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar