Nästa resa närmar sig


Nästa resa närmar sig redan med storm steg. 
Årets CaravanTrip startar om bara några dagar!
Mot nya äventyr och för oss obesökta platser!





I år åker vi alltså husbil ner till Sardinien. 23 dagar har vi reserverat för resan, men kan bli några fler eftersom vi nog reserverat för få dagar. Vi brukar ha 4 veckor på oss och nu har vi kortat av det till 3 veckor. Så får se hur det går. 
Nedan kan man se vår tänkta rutt. Troligen så blir det ganska så, förutom på Sardinien, för där har vi inget bestämt ännu. 




Aldrig tidigare har jag varit så här oförberedd för en resa. När jag städade ur husbilen för en tid sedan så hittade jag förra årets reseplan, den var flera cm tjock. Varje strecka och sevärdhet var färdigt planerad och så har vi nog haft det de flesta åren. Men i år är det av nån orsak annorlunda. Jag har nog påbörjat en reseplan, men den har bara huvuddragen, som färjorna som vi bokat i förväg. Sen har den en början och ett ungefärligt slut och ja rutten då på ett ungefär. Vad vi skall göra på Sardinien är helt öppet. Helt olikt mig detta att vara så oförberedd. Lite skrämmande!

O bara för nån dag sen hade vi fortfarande ingen som tog hand om vare sig katterna eller pupun. Heller inte alls likt mig att vara ute så i sista minuten med det heller. Hunden har nån som tar hand om den eftersom man meddelade mig att "jag tar henne"! Ja Belle har alltid folk! Som tur så löste det sig med de andra djuren också. 

Undrar om denna oförberedhet bara beror på att man har gjort detta så många gånger redan att allt bara går på rutin och man vet att det mesta löser sig eller så får man göra på nått annat sätt. Eller kanske det är för att barnen blivit större och man känner att man inte behöver vara så välförberedd på precis allt hela tiden. Att man bara kan ta saker lite som de kommer. Ingen svälter ihjäl på fläcken om man missar en lunch och inte behöver man bunkra upp med "rätt" mat hemifrån heller. Inte svälter de ihjäl fast de får annat än det de helst vill äta. 

Och så har man ju nog gjort spontan-resande så mycket enklare genom att man nuförtiden har tillgång till Internet överallt i EU utan att behöva söka wifi-platser. Behöver man googla en camping så kan man göra det utan att det blir nån extra kostnad. Tidigare när detta inte var möjligt behövde man vara mera förberedd o veta vilken camping man styr till som följande. Annars fick man lägga ett meddelande hem o ha nån annan att googla. Detta blev gjort flera gånger.

Så lite oförberedda, eller kanske ganska mycket, så åker vi snart iväg. Barnen som vanligt så ivriga så de hade helst åkt genast. Colin har redan i flera dagar, alltid när vi kommit ut, gått mot husbilen och undrat om vi skall åka nu.

Men inte riktigt ännu, men snart så!


Kommentarer

  1. Åh vad härligt! Trevlig resa!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt är precis vad det skall bli. Ser så framemot att bo i husbilen igen.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg