Detox från internet


Ibland kan man behöva en paus från youtubes våldsamma videor, från spel som du blivit beroende av. Speciellt om du ännu är ganska liten, fast man som 8-10 åring håller sig som ganska stor. 




Innan vi åkte höll det på och blev för mycket med spelandet. Vardagen blev också våldsam och då satte vi stop för spelandet av såna spel. Vår resa kom väldigt lägligt för utan internet uppkoppling så kan man inte spela så många spel och inte har man tillgång till youtube för att se när andra spelat heller. Man kan inte ens titta i smyg eller titta med kompisarna vid skolgården. Det var en väldigt bra tidpunkt för en resa!

Visst har vi med Wii U konsuln, iPaderna och Romeo har sin dator, men på dessa kan man bara spela snälla spel, lego o sånt. Och inget internet! I början av resan spelade de bara dessa, men nu vill de spela spel istället. Vanliga spel som Uno. Satt med Kevin o spelade oss genom en stor del av Österrike igår. Bara vi två, en vacker utsikt utanför rutan och Uno! 

Att de inte hade internet var en väldigt stor sak i början av resan. Allt var mycket orättvist! Och när det sen visade sig att wifi var ganska omöjligt att få på de flesta campingar på Sardinien, så då var det riktigt orättvist. Men gnället slutade så småningom och jag tror inte vi hört ett ord om "neti" på långt över en vecka. 

Egentligen borde man ha kört på samma linje själv också, detox från internet och allt som hör till. Hade varit bra. Men så gjorde man ju förstås inte. Förut hade det varit enkelt när man inte kunde använda sin vanliga uppkoppling utan måste lita på wifin. Nu blir det att man använder "some" precis som vanligt. 

Så ingen detox för mig men nog för barnen och det har gjort väldigt gott för dom!
Nu får de ännu klara av några dagar utan internet, men kan tänka mig att på tisdagen när de vaknar upp hemma så är spelandet det första som kommer upp.


Kommentarer

Populära inlägg