Campingdagar på Pini e Mare


Bad, sandlekar, lite häng vid husbilen och så mera bad och sandlekar. Såna dagar är sköna, då känns det som semester! 


Men så har man ju ett behov av att vilja se nått annat än stränder av ett ställe också och dessutom mindre än två veckor tid på sig. Detta betyder att såna helt sköna, "behöver-egentligen-inte-göra-nått" dagar blir inte så många. Men för det mesta blir nog halva dagen sånn, åtminstone. Eller så försöker vi åtminstone. Göra och se från morgonen och bara leka resten av dagen. Alltid fungerar det ju inte så förstås. På nya platser och situationer kan man ju inte alltid räkna ut på förhand hur lång tid nått kommer att ta. Så ibland blir det inget bad/häng-tid till kvällen. Men så igen vissa dagar så kan vi vara på plats på en ny camping redan mycket tidigt och ha nästan hela dagen på oss. Såna dagar älskar barnen! 
Ja alla dagar är olika, men man försöker ju kompromissa så att alla får göra det de vill åtminstone ibland, så att alla skulle få en bra semester. 




Men så är ju en dag med barnen förstås inte helt "behöver-inget -göra" heller. Det skall smörjas, packas, bäras saker till stranden, vaktas så ingen drunknar, putsas sand, reda upp bråk var o varannan minut, tvättas sand, göras mat, diskas, städas, plockas, föras bort skräp, toaletten tömmas, redas upp mera bråk, lekas, spelas, redas upp mera bråk osv. Så när man tittar på tanten i bilen bredvid som legat skönt i sin solstol utanför husbilen redan i två timmar, då känner man ibland "jag vill också vara pensionär"! 

Nå, den dagen kommer sen! Då kan det hända man saknar dessa dagar när barnen är små! Men tror inte jag kommer att sakna detta med bråk var eviga sekund. Får hoppas att detta bara är en fas!




Så till Pini e Mare campingen kom vi egentligen av en slump, eftersom den camping vi tänkt oss var full. Men här var stranden riktigt fin också och campingen helt ok. Lite långt till stranden var det, men med cykel gick också det snabbt. Lite minus får det faktum att det grillades och eldades lite i var hörn. Visst helt i för saken ämnade "grillar" men eftersom det var torrt och elden sprakade bara några meter från bilen så var man lite skeptisk. Men de fick sin halva gris och sina fiskar grillade och vi slapp få bilen bränd. Så allt förutom min tvätt som fick en fin röklukt var nöjda!

Som ni ser så blir det inte många bilder idag. Wifi, eller fungerande sånt, är en bristvara här. Men hittills har detta inte gjort nått eftersom vi kör på eget abonnemang nu när det är möjligt. Mitt har 10 GB fritt surfande inom EU och det räcker gott och väl för en månad. Men just här på västkusten så verkar mitt abonnemang inte fungera alls så bra. Räcker 5 minuter bara för att snurra upp en bild, så idag får ni nöja er med två bilder och så skall vi hoppas att täckningen blir bättre snart. 

Nu skall vi iväg till en grotta!

Kommentarer

Populära inlägg