Fototema för Augusti - Religiöst


För att vara en mycket icke religiös familj så besöker vi väldigt ofta religiösa platser. "Jag orkar inte se ett tempel till!" är nått som man ibland kan ha fått höra av sina barn. 




Denna gång var fototemat väldigt enkelt. För om det är nått ja fotograferar på resor så är det ju vackra gamla hus och många av dem har ju med religionen att göra. Bilden åvan är bakfönstret på en Tuk-tuk i Colombo, Sri lanka. 

Mariasmemoarer.com delade upp sin ursprungliga utmaning i tre delar med byggnader som bara en del. Religiösa byggnader, sista vilan och sist klädsel och ceremonier. Helt klart så kommer den första kategorin här att bli den största. För igen bara Älskar gamla byggnader!

Religiösa byggnader

Vi börjar med Peterskyrkan i Vatikanen. Peterskyrkan är katolicismens huvudkyrkaoch den är uppkallad efter aposteln Petrus, som led martyrdöden omkring år 64 e.Kr. och som också antas ha blivit begravd på denna plats. 



Gangarmaya Tempel i Colombo, Sri lanka är ett av landets viktigaste tempel. Själva byggnaden var egentligen inte så speciell med en del modernt inslag men inne så finner man ett överflöd av statyer. 



Colombo hade också en massa andra tempel som vi besökte. Vi tog en tuk tuk-tur på två timmar och hann se en hel hög av dem. 




Fästnigen i Victoria hade förstås sin egen kyrka. På ön Gozo, Malta. Vi hade utsikt rakt mot staden från vårt boende och vilken morgonkonsert man fick när alla kyrkklockorna satte i gång varje morgon. 




Medina, Malta



Katedralen i Vilnius, Lettland



Tallinn gamla stad 



Bern huvudstaden i Schweiz med sina majestätiska kyrktorn som präglar hela stadsbilden.



Vacker solnedgång över Norra Tyskland, var exakt denna kyrka ligger har jag nog helt glömt. 



Domkyrkan i Helsingfors i julskrud.



Prag, slottet och domkyrkan 



Klostren i Meteora Grekland
Meteora, är en bergsformation och ett klosterkomplex som ligger i Grekland. Meteora är, efter Athos, Greklands största och viktigaste klosterkomplex och bestod under sina glansdagar av 24 kloster varav sex fortfarande är aktiva grekisk-ortodoxa kloster. 



Bali, Templet Ulun Danu Beratan är ett av de vackraste som jag sett. Där vid sjön, omgiven av en magisk dimma är den helt slående vacker. 




Pantheon i Rom 



Akropolis kullen med templet Parthenon i Aten



Hephaistos Tempel vid foten av Akropolis



En liten men vacker kyrka också beläget i området runt Akropolis. Här i området finns så mycket mera att se än bara "kullen".



Dubrovnik, Kroatien.



Budva, Montenegro




Blagaj kloster i Bosnien och Hercegovina 



Sist men inte minst, Åbo domkyrka, kyrkan man såg varje skoldag i 5 år. Geologiska fakultetet i Åbo Akademi ligger på samma "gård" som domkykan.




Kategorin: Sista vilan

Min första tanke här var att jag har ju brukar ju inte besöka kyrkogårdar. Men det gör jag ju tydligen ändå för sista vilan kan ju innefatta så mycket annat också. 


Buddha statyn i Hikkaduwa, Sri lanka är byggd till minne över alla som här dog av tsunamin 2004.




Den gamla judiska begravningsplatsen i Prag.



Skelettkyrkan i Sedlec utanför Prag 



St. Pauls Katakomberna på Malta



Castel Sant’Angelo i Rom började byggas år 120 och var ursprungligen kejsar Hadrianus gravmonument.



Gravgård i Bonifacio, Korsika




Tredje kategorin: klädsel och ceremonier


En man på väg till morgon kyrkan i den gamla staden Medina på Malta. 



Präster påväg till Vatikanen 



Turister utanför kyrka på Mauritius



Kyrkfolk i Jeronimos kloster och kyrka i Lissabon, Portugal.



Nunna i Krakow, Polen



Skolbarn i tempel på Sri lanka



En bröllopsceremoni från ett tempel på Sri lanka.


Kommentarer

  1. Intressant tolkning med många olika typer av byggnader! Intressant bland annat att se från Colombo, där vi aldrig var trots att vi varit i Sri Lanka. Har också precis knåpat ihop ett inkägg på temat, publicerar imorgon ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja Colombo var kanske inte det vackraste på Sri Lanka, men där fanns nog ett o annat att titta på. Vi för vår del "missade" en hel del annat som vi velat se pga de helt otroliga körtiderna. Vi hade inte alls räknat med att det skulle ta så lång tid att ta sig runt. Så vissa platser kunde helt enkelt inte bli av med gnälliga barn 🙂.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg