Halloween - barnens fest med maskerad

Halloween, maskerad, barnfest, fest

Ja själv får man kanske känslan av att detta har vi gjort redan så många gånger... men barnen bara älskar Halloweenfesten. Att få klä ut sig, att man dekorerar och fixar hela veckan, att alla är samlade. Absolut den tredje bästa festen på året, efter jul och födelsedagen. 
Men kanske man till nästa år skulle hitta på nått nytt också...




Men att fixa en fest är mycket jobb och att fixa nått nytt är ännu mera jobb, så får se hur det blir sen nästa år. Men i år körde vi med det vanliga konceptet, med familjen, maskerad och en massa mat. 




Barnen hade som vanligt planerat sina dräkter redan för månader sedan. Vi beställde dem från Punanaamio också i år. Smidigt, enkelt och ett stort utbud och det bästa, inte för dyrt. Vi vuxna återanvände i år. Min fångdräkt hade gubben ursprungligen för många år sen och själv använde jag den också för nått år sen, så många gånger återanvänd. Men med lite ändring på maskeringen och det blev helt annat än då.




Kevin hade utvecklat sin killer-clown look sen förra året. Maskeringen skulle göras enligt den äldre versionen av Pennywise den här gången (förra året var det enligt 2017 års Pennywise, fick jag läara mig). Och att vi hade helium kvar från Colins kalas kronade ju hans look med den röda ballongen. Och Batman skulle därmed också ha en ballong förstås.

 Batman han körde med dubbla masker, en målad och en riktig. Har alla andra målat ansiktet så måste man ju själv också ha. Min ny tvättade vita soffa tycker att det var en mycket dålig ide...
För av nån anledning så bara måste man torka ansiktet i soffkuddarna. 




Och gästerna var som vanligt utklädda de också. Jag tror innerst inne att de tycker det är jätte roligt att få gå på maskerad en gång om året de också.




Ja de flesta kalas vi ordnar brukar ju vara lite av knytkalas-typ, eftersom jag har en mamma och en svärmor som gärna bakar nått varje gång. Men den här gången hade varje en fixat nått, t.o.m. Romeo hade fixat små smörgåsar.

Så när alla hjälps åt så blir det mycket, kunde vi konstatera. Så mycket att det nog hade räckt till tre gånger så många människor.




Ingen behövde åtminstone åka hem hungrig i år heller!




Och nu är spindlarna bort plockade och förda upp på vinden i väntan på nästa år.


Kommentarer

Populära inlägg