Villan i höstskrud och en våningssäng


Hej, det är nästan helg igen, men jag har glömt att visa er föregående helg. Eller glömt och glömt, inte haft tid att skriva ett inlägg. Ja så kan vardagen bli ibland, man får prioritera för att ta sig igenom dagarna. Sätta det som är viktigast först och sen det som känns roligt och den här veckan kändes det roligare att släpa runt på möbler än att skriva. Men om det projektet får ni se mera sen. Nu till helgen.





Vi kom oss iväg ut till villan ändå, äntligen. Trodde ju inte det skulle gå när barnen ännu på fredag hade feber och sen lovade de inget bra väder till söndag. Nå lördagkväll kom och barnen var feberfria och väder-människorna lovade att det inte skulle regna på förmiddagen. Så vi packade i all hast, ja man behöver packa fast man bara tänker vara över dagen, och tidigt söndagmorgon åkte vi ut till villan.



Ett brädlass hade vi förstås med oss, är det arbetsläger så är det. Denna gång var det en platsbyggd våningssäng som blev fixad. Det fanns en liknande på samma plats tidigare, men den var i väldigt dåligt skick. men vi gillade idén och byggde därmed en ny på samma plats. En 90cm på översidan och en 120cm bred under. Så i nödfall kan man sova 3 i den. Men tanken är att det skall vara åt 2 barn.




Sängen blev nog klar. Vit skall den säkert bli i nått skede, men det får vänta till våren. Som ni kan se så resten av stugan är ju inte klar, men det blir nog en bra sovstuga sen. Tror egentligen den kommer att bli väldigt mysig när den är klar.

Så länge pappan byggde så gjorde vi nått som vi inte gjort tidigare. Vi gick på upptäcktsfärd på vår ö. Nu var vi de ända som var på ön den här dagen, så det var lätt att traska omkring. Annars är det ju lite svårt när det är villa på villa hela vägen runt. Runt 10-12 villor finns det nog, ungefär. Men över hälften skulle jag nog påstå att inte är i användning längre, eller används åtminstone mycket sällan.




Barnen tyckte det var spännande att gå omkring och hitta övergivna stugor i buskarna, vissa i sånt skick så man nog hade gått igenom terrassen om man vågat sig upp och kika. Man kan låta fantasin skena iväg ganska vilt och ibland ville man nog egentligen inte ens kika in. Men roligt hade vi och jag fick en del idéer om vad vi själv skulle kunna göra vid vår villa och hittade en gammal villa som jag gärna hade släpat över till vår sida. 

Sen kunde jag nog konstatera att vi lätt har den bästa tomten på ön, eftersom vi har vatten på tre sidor och ingen granskog.




Att gå runt ön tog inte länge, ca en halv timme och vi hade inte bråttom. Men nu har man en bättre bild över var vi befinner oss. 

Och sen började det regna precis som de lovat!


Kommentarer

Populära inlägg