Ibland är vardagen mest grå


"Om man alltid har roligt så märker man inte att man har roligt...därför måste man också ha tråkigt ibland" Alfons Åberg (eller hans farmor egentligen)

Och jo den här perioden beskrivs ganska bra så, som den väldigt tråkiga perioden.





Det är mycket vardag för tillfället, barnens skoluppgifter, krångel med jobb (sånt som man trodde att de hade fått ordning på redan), fixande inför vintern både här hemma och på villan (hatar att kratta löv på hösten, på våren är det ju mera roligt), jobbresor man egentligen inte hade orkat med osv. Så föregående veckan var nog bara en som man tog sig igenom i väntan på nått roligare.

Det är verkligen ingen fröjd att åka tåg för tillfället, först så är det ju totalt omöjligt att få sin bil parkerad ens en km nära tågstationen. Detta pga att tågstationens parkering är den ända i staden där du kan stå hur länge du vill gratis. Men man kan heller inte betala för att få stå nånstans nå längre.
Och nu pga omändringar så har de stängt av hälften av också denna parkering. Så skall man åka tåg från Karleby så skall man nog ta god tid på sig för att hitta en parkering nånstans och sen för att hinna gå till tåget också.
Man vill ju spara på miljön med att ta tåget, men inte gör bestämmarna här i trakten det lätt för oss.

Sen var det ganska mycket förseningar också den här veckan, vilket ju tyvärr inte är ovanligt. Man får vara glad om ens eget tåg bara är 20 minuter försenat.
Propp fulla var tågen också. Alldeles för mycket folk tätt på för min smak. Och tack vara en mycket sent påkommen resa så var alla lugna arbetskuper redan slutköpta. Så ja tågresorna förra veckan blev mera störande än avkopplande.




Söderut bar det av i jobb som vanligt. Vi hade vår första träff med den nya enheten. Min arbetsgivare gör lite omändringar igen från årsskiftet och slår igen ihop en massa enheter. Så vi slås ihop med en annan alltså. Var lite skeptisk, ja mycket skeptisk till detta från början, men efter de här dagarna så är jag nog mera positivt inställd. Ingen helt dum ändring den här gången.

Hotelli Korpilampi i Esbo var platsen för dessa dagar. Helt ok ställe, vääääldigt långt från nånting, förutom badstället Serena som ligger bredvid. Om man har som tanke att besöka Helsingfors så är det inge
n idé att bo här. Ett litet trevligt badområde hade de, inget som mina barn hade trivts på nå längre tid eftersom det nog blivit för tråkigt. Men så här efter en jobbdag för att simma några längder, hoppa i vaken/sjön, och hänga i bubbelpoolen så var det helt ok. Nå andra människor än de från vår grupp syntes inte till och jag och min kollega fick ha stället en bra stund helt för oss själva. Bra med tid för att ventilera dagen och lite skvaller.





Så det blev helt ok dagar ändå och i helgen har vi fixat till Halloween. Bakat Halloween-kakor (pepparkakor egentligen, men med Halloween-tema), dekorerat hela nedrevåningen (nu är det spindlar och kryp i varje vrå), ännu återstår pumpan och lite annat roligt som jag köpt för barnen att pyssla med. Men allt det skall vi fixa den här veckan. För nu är det Halloween-veckan och på lördag blir det fest igen!






"Vissa dagar kanske man inte måste vara en Superhjälte, utan bara göra det som en vanlig människa klarar av!"


Kommentarer

  1. Så sant, ibland behöver man känna av lite grå vardag också. Fast man kan ju samtidigt försöka hitta de små guldkornen som glimmar till även där ;) Kanske bra att minnas att det inte behöver hända häftiga och storslagna saker jämt, utan de små detaljerna förgyller också livet på sitt sätt :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja grå vardag kommer ju ibland, man kan ju inte undvika det. Och åtminstone jag borde nog bli bättre på att uppskatta alla små saker också. Man glömmer så lätt bort det i vardags-stressen.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg