Årets höstlov


Beslutet att stanna hemma var helt rätt, men det gör ju inte saken mindre tråkig. 
Att hösten sen visar riktigt sitt deprimerande jag här hemma gör ju inte saken bättre. Så mörkt, dystert och vått!





Så det blev ganska långt ett höstlov hemma i år. Torsdagen spenderade pojkarna på villan med mina föräldrar, eftersom vi var tvungan att jobba. Och gubben fick stressa ut till vår villa. För plötsligt hade vi en grävmaskin där och skulle dra elen åt oss. Utan förvarning förstås, så där var det ju tur att vi inte var på väg till Barcelona just då. Så nu är vi ett steg närmare att ha el i villan. Nästa vecka kunde det faktiskt vara klart så långt att det finns el att använda på tomten. Att sen få in det i villorna blir nog ett projekt till våren.

Fredag började med snöslask och ingen ropade jippii när det frågades om de ville åka ut till villan i båten. Han äldste ville inte, han skulle ha en pyjamas-dag konstaterade han. Och då ville förstås inte han minste heller, "åker inte utan Romeo". Och då ville inte han mellersta egentligen heller. Så vi blev hemma, tände brasan och tittade på Håkan Bråkans julkaländer på DVD. Blev en myskväll med den nya Aladdin filmen sen också efter att vi städat hela huset.

Lördag så regnade det precis hela dagen. Från morgon till kväll. Så då blev det bio för mig och pojkarna. Märktes att det var höstlov, för salen var helt full. Vanligen så behöver man verkligen inte trängas. Så den här gången var det bra att vi köpte biljetterna redan dagen innan. Ja jag gör alltid det förstås. Vill inte köra 90 km och hamna och sitta på nå dåliga platser. Köper man biljetterna dagen innan så får man vad man vill ha.

Söndagen blev en villadag, den sista för i år tror jag bestämt. Det var lite för kallt att ta sig ut dit med båten. Visst turen är ju inte lång, men ändå blev det kallt. Några timmar ute och fixa lite inför vintern och så hem igen.

Ja det var årets höstlov, verkligen inte sånn som vi hade planerat, men så blir det inte alltid som man planerat heller.





Kommentarer

Populära inlägg