Djurpark o annat

Hemma igen efter två dagars "Yksikköpäivät" med jobbkompisar. I år gick turen till Ähtäri med omnejd. Först lite företags besök o torvfält första dagen, vilket man ärligt sagt nog kunde ha hoppat över. Ganska så tråkigt o drog så ut på tiden så nå shoppande i Tuuri hann vi inte med! Men sen fick vi en guidad tur i Ähtäri djurpark o det var roligt o annorlunda när man inte hade barnen med att passa. Parken var stängd redan för denna dag så man behövde inte trängas för att se heller. När vi senast var hit var det juli o 30 + grader o man såg knappt alls nå djur. Men tack vare att guiden lockade fram djuren med mat denna gång så fick man se en hel del av djuren. Mera i rörelse var de nog annars också när det inte var så varmt. Renoverat o byggt om hade dom också gjort de senaste åren o en ny flowpark finns nu också på samma område. 

 Korv o varm dricka fick vi också under turen. Behövdes nog för det började bli lite kalt den här tiden på kvällen. 


Björnarna bjöds på morötter o andra frukter. Det tyckte dom om. Den ena klättrade upp i trädet för att se vad dom i den andra hagen fick. Så snabbt var den nog upp i trädet så man förstår nog varför man inte skall klättra upp i träd om man möter en björn.


Denna yogade! 


Lite ishockey också vid sidan om allt djur tittande :). Tekniken är underbar! Snart kan man ha tv med precis överallt. 


 Övernattade på hotell Mesikämmen som ligger på andra sidan gatan från djurparken. Bra läge o helt ok hotell från -70 talet. En renovering hade kanske behövts men hotellet är åtminstone lite speciellt med att mycket natursten o betong använts till byggandet. En badavdelning finns, men den hann vi inte testa. 
 Andra dagen var lite kallare o ett lätt regn föll ibland. På programmet var Pyhävuori i Alajärvi. Man kom ganska nära med bil, t.o.m. med buss o bara den sista biten behövde man gå för att komma upp till toppen, Utsikt över Lappajärvi. Flera vandringsled fanns här men vi gick bara upp o tittade på grottan o offerstenen. 

Kalkbrottet i Vimpeli var dagens sista stop!


Helt roligt att få umgås utanför jobbet, men det var nog två mycket intensiva dagar. 
Är helt slut! Tur att det är två lediga dagar nu framåt. Fast med kalas förberedelser o två kalas blir det knappast nå mycket vila. 

Kommentarer

Populära inlägg