Sommarlov!

Pojkarna fick sommarlov igår! 
Äntligen, de har räknat ner o kryssat av dagar redan i veckor! Men nu är de lediga. 2½ månader för den äldre innan skolan börjar o 4½ månader för Kevin. Han får vara hemma ända till oktober (vad skulle jag göra här ensam om dagarna i en hel månad) o sen börjar han 5 timmar om dagen 15 dagar i månaden. Han kunde ju vara hemma med mig o bebisen förstås, men tror nog det blir för tråkigt för honom som har varit i dagis sen han var 2 år. Han är van att ha andra barn att leka med. Men blir det inte bra så får han stanna hemma! För  man vet ju aldrig hur det blir när han också skall börja ett nytt daghem. Han var 3 år på samma ställe med så gott som samma tanter, så får se hur det blir. Hans nya daghem ligger närmare oss på samma gård som skolan. Vilket kommer att bli perfekt när man är hemma o båda kan föras o hämtas från samma gård. Ja Romeo kan ju nog gå de några 100 metrarna själv förstås. Vi bor verkligen praktiskt nära skolan! 

Så igår fick man släpa hem stora lass med regnkläder o annat dom haft med sig. Rakt i tvättmaskinen med allt! O säga hej då till dagiatanterna som man vant sig med att se varje dag i flera års tid. Nu räcker det några år (typ 2 o nå månader) innan vi kommer igen till småbarns dagiset!

Ja pojkarna har sommarlov men det har ju inte jag o gubben. Vår semester börjar ju först om två veckor när vi åker. Men som tur så finns det Moffa med sjukledigt o Fammo som jobbar i skift, annars hade vi nog fått tänka om. Blir 9 lite problematiska dagar nu innan semestern, riktigt alla dagar är inte fixade ännu, men nog finns det alltid nån som kan se efter dem. Hur vi gör sen i slutet av juli o början av augusti får vi se senare... Det brukar lösa sig! Tur att vi de följande somrarna kan vara hemma själv hela tiden o slipper allt krångel. 


Kommentarer

Populära inlägg