Första Maj

Har nog alltid firat första maj med nån form av picknick. Som liten hade vi ibland fest på gården o ibland picknick i skogen. Mammas struvor är absolut de bästa. De var nog saknade under studietiden när man firade i Åbo. Då blev det istället många picknickar vid Aura å o på Vårdberget o det var nog inte maten som man satsade mest på. Härliga fester o många fina minnen! 
Med barnen har vi picknickat varje år, men oftast har det varit för kalt för att äta ute. Så det har blivit picknick i vardagsrummet o i husbilen istället. 
Tur att villan finns nu! Där kan man vara både ute o inne. I år var det också helt ok väder. Inget super varmt men man kunde vara ute utan vinterkläder. Mitt på dagen när solen lyste o det var vindstilla kunde man t.o.m. vara utan jacka en stund. 


 Vi hade inte varit på villan sedan nyårsafton så pojkarna o hunden var överlyckliga över att vara tillbaka! Pirater lektes hela dagen!


Struvor blev det, förstås! 
Är ju inget lyxkök, det som finns på villan för tillfället, men det fungerar.
Romeo är precis lika förtjust i struvor som jag. 
Tappade räkningen på hur många vi tillsammans vräkte i oss! 
Skumpa för vuxna o Mumin skumpa åt pojkarna o mig!Sen kom regnet, men det gjorde inget för då började ishockey. Större tv hade släpats med bara för detta! Nå matchen gick ju som den gick...
Men en vacker regnbåge avslutade vår dag!


Kommentarer

Populära inlägg