onsdag 13 juni 2012

Resan börjar



Resan ner till åbo gick utan problem. Kevin somnade redan på Åsbackvägen o sov ända tills vi stannade I Åbo hamn. Så första natten eller det som var kvar av den spenderade vi i hamnen.  Och pojkarna somnade t.o.m. om igen efter en stund.


Dag 1
Båten över till Stockholm. Mumin var Kevins höjdpunkt. Han blev riktigt besviken när Mumintrollet sen plötsligt försvann.  Bollhavet var också helt ok.
Romeo o jag såg en Peter Pan-show medan Kevin o Jani sov. Kapteeni Koukku var dock så skrämmande när han kom springande i korridoren o viftade med sitt svärd att flera av barnen började gråta. Vi vågade oss bara längst bak i salen o se showen o det efter att jag lovat att piraten inte kommer nära oss. Själva båtresan var SUPER LÅNG o efter att vi hamnat o ge upp hytten redan 2 timmar före hamnen så var alla sura o less på hela båten. Förstår inte tjusningen med att man bara skulle åka på kryssning! Taxfree är ju dyrt o det finns inget att göra, åtminstone inte I 12 timmar. Nästa gång blir det nog nattbåten o Viking line!
Körde ner till Värnamå på kvällen o övernattade på Stellplatsen där. Inhägnat område med 24h övervakning, så man kunde sova helt lugnt. 




Dag 2
Började dagen med att skruva loss ugnen o fixa vattenläckan. Så nu kan vi använda vattnet igen! Sen till Biltema, Jani skulle o shoppa! En ny kaffe termos åt honom, en vattenpistol åt Romeo o en massa småbilar åt Kevin. Pojkarna nöjda en liten stund!
Kevin tyckte inte alls att körandet var roligt idag, bara en massa gnäll hela tiden. Men vi kommer framåt! Inte så snabbt alltid, när vissa kommer på att vi skall ta någon bra genväg o så hamnade vi på en liten skogsväg som slutade i en låst grind just precis intill vägen vi skulle upp på. Så vi fick backa hela vägen tillbaka igen! Alla resenärer var inte så glada! Men fram till Billund kom vi på kvällen. Fina broar såg vi, pojkarna såg en lego film o Fåret shaun. Imoron blir det Legoland o inget bilsittande! Som Romeo sade “Reisussahan pitäisi olla ulkona!” Så imoron skall vi vara det, hela dagen!
Natten sov vi på Egtved camping, 20km från Legoland. Fick en bra plats strax intill servicehusen, detta eftersom man får vara ganska ensam på campingplatserna ännu den här tiden på året. kanske är det livligare på veckosluten, för här finns nog en massa husvagnar men inget folk. Rolig lekplats åt barnen, som var perfekt efter hela dagen I bilen. Barnen kom sig därför inte o sova förrän 22.00. 






1 kommentar:

  1. Nej, vad kul! Vi åker nästa vecka på bilsemester med sikte på Legoland och ska till samma camping som ni bodde på, Egtved camping. Läste om er Legoland vistelse och det var bra att få veta att man inte ska förvänta sig ett jättestort lego utbud i shoppen. Vi hade nämligen också förväntat oss det av nån orsak. Då köper vi lego i Ullared(t.ex) istället.
    Tack för tipsen, dela med dig om du har fler angående Danmark eller campingen.

    Magdalena

    SvaraRadera