Turista i Karleby - Toivonens djurpark - Sommarens måste stop


En liten mysig djurpark, där barnen kan leka i piratskepp och lekstugor, där äldre kan studera historia bland äldre hus och museesaker, där ägaren springer omkring och delar ut gräs åt barnen för att ge åt djuren. Toivonens djurpark i Kälviä är alltid ett stop under vår sommar och har så varit ända sen barnen föddes.



 I år fick jag dock nöja mig med bara ett barn, de andra tyckte de var för gamla. De stannade hellre vid villan och njöt av en eftermiddag utan lillebror. Hade detta varit för dem ett nytt ställe så hade det nog fungerat bra för deras åldrar också, men nu så har de ju varit dit x-antal gånger redan. För detta område med sitt intressanta museiområde fungerar nog för vuxna också. Man ser många som kommer hit också utan barn. 




Fakta:

Toivonens djurpark och museiområde
Djurparksvägen 2, Kelviå
Öppet 10-19 alla dagar utom lördagar då 10-18
Inträde 10€/vuxen, 6€/barn




Fyra åringen han älskar stället och när man har sin bästis med så är det ju bara det bästa. Vi mammor fick lov att springa efter dem från ena ändan av parken till den andra, gång på gång och de höll på i över 4 timmar. Detta är abslout den längsta tiden som vi nån sin spenderat i den här parken. Vanligen så klarar man sig på 2 timmar.




Här finns alltså en del djur, kaniner, marsvin, kattungar, hundar, får, getter, hästar, kor, grisar, höns, som man får röra och mata så länge en djurskötare är närvarande. Här finns en massa gamla traktorer och maskiner som man får testa att sitta på. Här finns lekstugor och en liten butik att leka i, ett piratskepp där man kan klä ut sig till pirat och kanske ha ett litet krig, gamla trägungor att gunga i, en brandbil där man kan leka brandman och så mycket annat. Här finns ett museiområde med gamla hus, en gammal skola, en läskfabrik, en butik, en verkstad och gamla skyddsplatser i marken. Dessa skyddsplatser var de roligaste att leka i den här gången. 




Men på alla dessa år som vi besökt parken så har det aldrig varit så här mycket folk här. Man fick köa för parkering, köa för biljetter, ja så brukar det inte vara alls. Så att folk bara reser inom landet i år syntes verkligen här. Lite så man fick torgskräck med så mycket folk överallt och lite omöjligt med 1-2 meter mellan folk. Nu fanns det käsidesi lite här och där, såg dock aldrig nån som använde dessa, och lappar som upplyste om att man borde hålla avstånd. Men hur håller man avstånd i en liten lekstuga eller när alla skall röra den ena hunden!

Sen avslutar man förstås med glass och jag fick en välbehövd kaffe efter allt springande! Trodde också att jag skulle få en sockermunk, men den försvann nog i annan mage. 




Kommentarer

  1. Vilket coolt ställe, ska se om det blir ett besök i sommar, jag gillar ju både gammalt och djur ��

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är helt ok för ett par timmars stop :)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg