4 olika boenden - 3 olika öar - Seychellerna


Fick en hel del frågor om hur och vad vi bokade på Seychellerna. Ja detta var förstås innan världen blev som den blev och eftersom det blev lite sämre med att resa så har detta inlägg bara fått ligga. Men nu tänkte jag ändå få ut det.


Seychellerna är ju en helt magisk plats, absolut värt att åka till om man har möjlighet till det. 

Alla våra boenden var hus, med egen kok-möjlighet. För tillfället är det det som vi gillar bäst. Man kan komma och gå utan problem och det finns mera utrymme för barnen att röra sig på. Ja o så är det ganska svårt att hitta hotellrum för 5 personer. Man blir oftast tvungen att ta två och så blir det strax väldigt dyrt. Och på Seychellerna finns det inget som är billigt!
Alla boenden som vi hade var bokade via booking.com, så där kan man gå in om man är intresserad av priserna. 




För att inte göra det för stressigt så började vi med några dagar på huvudön Mahe. 


Villa Bel Age, Mahe 



Villan som jag valt låg på en kulle och var ett större hus som var delat upp i flera mindre lägenheter. Nått som verkade vara väldigt vanligt på Seychellerna. Ägaren var helt otroligt trevlig och hjälpte till med allt som man behövde. Vi kom flera timmar för tidigt till villan, tanken var att testa om det ändå gick att komma in fast incheckningen började först senare. Hade det inte gått så hade vi tagit lunch emellan eller nått. Ingen var på plats när vi kom så jag ringde ägaren och väldigt snabbt var han där och släpte in oss. 

Anse Royale Beach var den stranden som låg närmast till här. Väldigt vacker strand och en av de bästa vi besökte. Ligger på gångavstånd från villan egentligen, men backen var helt otroligt brant och det finns ingen chans att jag hade försökt få barnen att traska den eller försökt dra en barnvagn här. Så bilen var det ända möjliga för oss.

Det fanns en del mindre butiker i byn intill där man fick köpt det man behövde. Väldigt dyrt var det och man behövde nog en bil för att ta sig dit. Ett superbra snabbmat ställe hittade vi, med helt ok priser, så det blev sen oftast vår matlösning här. 

Fördelar: en helt otrolig utsikt, fin pool men farlig, bra med utrymmen, städning ett par gånger i veckan. 

Nackdelar: Helt otroligt brant väg upp till villan, i regn var det omöjligt att ta sig upp. Poolen var farlig, insuget borde ha haft ett skyddsnät och ett av barnen lyckades fastna riktigt ordentligt. Hann bli ordentligt skraj innan jag lyckades få loss honom och det lyckades bara genom att själv sticka in mina egna händer dit och dra. Själv kom han inte loss och han är ändå 9 år. Hur det hade gått för ett mindre barn vill man inte tänka på ens. Hunden som tillhörde en av de andra långvariga gästerna var helt trevlig, men den hängde vid poolen och stal leksaker. Dålig wifi, när man var många. Tror hela villan använde en och samma wifi, så på dagen kunde man bara drömma om att kunna använda den. På natten gick det bra. 



Sea View lodge, Praslin



Sea View lodge ligger på Praslins norra kust, bara 10 minuter från den berömda stranden Anse Lazio. Ett område med 6 olika hus i varierande storlekar, mera som en stugby egentligen. Vi bodde i ett hus med tre sovrum och ett kök, så för 9 personer var det lite för litet. Men vi skulle ju bara vara 7 från början och då hade det varit helt perfekt. Fin utsikt över havet hade man, en mindre butik och några restauranger fanns inom gångavstånd. Men för att ta sig till en större butik och en bättre strand så behövde man ta bilen. 

Fördelar: inga backar, helt ok utrymmen, sköldpaddor som barnen kunde mata.

Nackdelar: vi bodde strax intill vägen och det var ganska mycket trafik och lite oroligt på natten. Man kunde inte simma här vid den här stranden och det fanns massor av stingrockor här, en kvinna hann inte vara mera än en minut i vattnet en kväll och så kom hon blödande upp därifrån. Stingrockor fanns verkligen överrallt på Praslin. Poolen var i väldigt dålig skick och låg egentligen i receptionen. Restaurangen som skulle finnas var nog inte i bruk heller. Ägar tanten var inte alls så vänlig medan personalen nog var det. Wifin var dålig också här när man var många. 




O`soleile challots, La digue



Ett mysigt litet hus i en lummig trädgård bara en minut från stranden. Ett hus med ett stort rum och ett sovrum med 2 dubbelsängar. Vi sov 5 personer i sovrummet, vilket var absolut en för mycket, men det gick. Ägarparet var super trevliga och berättade så mycket och fixade allt man behövde. 

Fördelar: Mysigt hus, bra wifi, cyklar som man kunde låna, bara 50 m till en bra strand.

Nackdelar: lite för litet för oss när vi var 7 personer, bara AC i sovrummen, hundarna som sprang omkring överrallt och skrämde barnen. 

La digue själv var ju super mysigt, litet och just inga bilar. Fast det fanns nog bilar eller taxin om man sånn behövde, vilket underlättar när man skall ta sig till färjan eller vill längst bort till de vackraste stränderna. Stranden som låg närmast här var Anse Severe Schnorcheln, den var helt ok, vackra stenformationer och inga stora vågor pga skyddande rev. En del sjögräs blåste in ibland och gjorde det lite midre trevligt att simma vissa gånger. 

Centrumet på ön låg på gångavstånd från huset, men vill man ta sig snabbare runt så skall man absolut ha cykel. Matbutik fanns i centrum, men ganska långt bort och utbudet var nu så där. Så vi körde med take away från Mi Mum`s. Gott och helt ok prismässigt, men där var alltid långa köer och man fick vara beredd på att vänta en del på maten. 




Ja ni ser ju själv, för 7 personer var detta för litet. Vi sov alltså 5 personer i rummet under och mina föräldrar sov i allrummet. Men det gick! 
O ingen kom ihåg att fotografera rummen innan vi slängde bomben.




Mer Riviere, Mahe



Mer Riviere self catering ligger på norra delen av huvudön Mahe i byn Beau Vallon. Mer Riviere är ett parhus med en gemensam liten pool. Ägare bodde strax intill så man fick alltid hjälp om man behövde. Detta skulle jag säga var vårt absolut bästa boende. Nytt och fin inredning, bra wifi och alla bekvämligheter man behövde. 

Fördelar: Gångavstånd till butiken, en härlig strand på gångavstånd från huset, poolområdet var trevligt fast det var litet. 

Nackdelar: Huset låg på en backe och skulle man ner till stranden så var det en brant backe att ta sig ner och uppför. Kände man inte personerna som bodde i andra delen av huset så hade det nog blivit lite trångt i poolen, den var bara några meter stor nämligen. 

Beau Vallon är en av öns turistcentrum och det märktes nog för här fanns det betydligt mera butiker och matställen att välja på. Beau Vallon Beach var också helt fantastisk. Först dagen vi kom till stranden, efter en storm, tyckte jag däremot inte det. Då var det högvatten och skräpigt med både skräp och sjögräs i massor. Sen nästa gång var det däremot helt otroligt vackert. 

På Mahe fanns det heller inte så mycket stingrockor som ute på Praslin och La digue vilket gjorde det enklare för barnen att simma. 




Så tre av fyra av dessa så hade jag åkt till igen. Den på Praslin skulle jag egentligen inte rekommenderna för nån. Mer Riviere på Mahe var absolut den bästa av dessa fyra. Men utsikten från Villa Bel Age är svår att slå, den var helt otrolig. Och vem behöver Wifi när man kan se på den utsikten (jo, mina barn och vissa vuxna, men de överlevde allihop)!

De säger att man inte skall slösa tid på Mahe utan åka direkt ut till de mindre öarna. Där håller jag inte med alls, jag gillade Mahe bäst av dessa tre öar som vi besökte. Men har man tid och inte blir sjösjuk lätt så skall man absolut åka ut till flera av öarna. Det är så värt det!


Kommentarer

Populära inlägg