"Nå har ni nå planer?"


"Har ni nå planer för vintern?" 
"Jo en halv ok plan och många idéer och drömmar!"




Om man försöker sammanfatta våra reseplaner kort så blir det ungefär så. Många idéer, hej det är ju bara att öppna kartboken så hoppar det fram lysande, underbara platser. Många drömmar, för de kommer ju aldrig att ta slut. Men nå direkta planer har vi nog inte. Jo en som innefattar några dagars övernattning i Kuala Lumpur och en tid på Bali. Men inget är bokat, inget är fixat, ett ungefär datum har vi kanske och vem som åker. Detta håller ju på och gör mig tokig, för det är ju inte så många månader kvar till sportlov.

Hade man rest bara två vuxna hade det varit enkelt och bara att välja o vraka. Men med tre barn så blir man tvungen att tänka lite extra. Hur långt kan man flyga med dem när man bara har två veckor att använda till semestern? Är över 24 timmars resa för mycket? Kanske man kunde stanna i nån storstad på vägen och dela upp resevägen lite? Super idé, men då igen blir två veckor en mycket kort tid. Resa på natten? Jo, men tar resan 24 timmar så blir ju halva resan hur som helst på annan tid än natten. Konsten är förstås att tajma den längsta flygningen till natten. Enkelt i teorin, inte alltid så enkelt i verkligheten. Flygen har en tendens att inte vila åka enligt min tidtabell!




Sen var vi och förälskade oss i detta med att bo i eget hus på resan. Så det hade vi ju gärna gjort nu också. Inte det enklaste på alla platser när man har som krav pool, strand och rimligt pris. Sånt finns inte riktigt överallt! 
Kanske man skulle försöka sig på ett lägenhetshotell istället? Då igen är barnen "Då måste vi dela poolen med andra!"  Vanligt hotell då? Och behöva gå ut och äta varje måltid med tre ungar?! Nä, så roligt skall vi nog inte ha! Så den resan avstår jag från!




Barnen vill ha: varmt, egen pool, eget hus, bra strand, legoland, hästar, stor leksaksaffär, helst bara bilresa och genast framme! Hmm...  Undrar var runt Heimsjön denna plats finns?!

Så eftersom barnens önskan nu inte riktigt går att uppfylla så har vi sett på Bali, Malaysia, Seychellerna, Maldiverna, m.fl. men vi kommer inte riktigt nån vart...

Gubben är "vågar vi boka resa till Bali med vulkanen som strax spränger?" Geologen i mig lyser upp, "Yes en aktiv vulkan!", medan mamman igen kanske lite håller med honom. Kanske det skulle vara en idé att vänta och se. Men så igen kan det bli en väldigt lång väntan innan nått händer, om nått händer. Är det inte en vulkan så är det nått annat, inte kan man vänta på att världen skall bli "säker". Det blir den garanterat aldrig!




Sen finns ju ännu det sista alternativet. Att inte åka nånstans i vinter! Detta känns nog som det sämsta alternativet. Att sitta här hemma hela sportlovet, för det blir man ju ändå tvungen till eftersom barnen inte kan vara ensamma, och försöka hitta på nå aktiviteter med barnen, kanske lite simhall, lite touhutalo, slask väder eller 30 minus grander... Nä, vill int!

Nu behöver jag idéer!


Kommentarer

  1. Hawaii e ju ett fint alternativ! Big Island 😊

    SvaraRadera
    Svar
    1. Iofs kanske rimligt pris inte passar in i den ekvationen...

      Radera
    2. Hawaii sko va super, men kanske inte ännu i vínter.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg