Höstlovs resan


Höstlovet det kom och gick, sprang iväg för oss så som tiden nuförtiden gör!
Men jag och de större pojkarna hann med en liten roadtrip åtminstone. Närmare 1000 km på två dagar! Så frågar man dem om vad de gjort på höstlovet så svarar de nog "vi satt i bilen"!


Och shoppade, det hade de nog också svarat. För det gjorde vi både i Umeå och Haparanda. Missar man nått i det första Ikeat så kan man hämta det i nästa. Mycket praktiskt. Eller för oss gick de så att i Umeå lyckades vi komma ut från Ikea med ett saldo på 6€. Helt otroligt! Har aldrig tidigare inträffat, så vi var tvungna att ta en ny omgång i Haparanda, he he. Där blev det lite mera. 

Men resan ja...Vi startade tidigt på fredag morgon o körde till Vasa. En resa som tog nästan dubbla tiden eftersom ingen annan än vi tydligen kommit på att sätta vinterdäck under bilen. Trafiken gled fram i 60 km/h. 




Wasline, den här båten har vi ju inte testat på mååånga år. Men har man sett en bilfärja så har man nog sett dem alla. En timme och så hade vi redan tråkigt. Fiskjakt eller krama den stora fisken är inte riktigt sånt som vi gillar mera. "Mammaaaa, vi är för stora!"
Så vi spelade, åt, shoppade och spelade lite mera, vilket ledde till att vi fick sitta i korridoren för att få batterierna laddade. Så där satt vi halva resan. Tur att det bara tar 4 ½ timmar att komma över här och att man hade en bra bok. 




Efter en shoppingrunda, bokhandel, Toys r Us, Ikea, så sökte vi oss till vårt hotell i centrum av Umeå.
Clarion Collection Hotel Uman.
Bra läge, helt ok hotellrum, mellanmål och kvällsmat ingår i priset, bra frukost. Men jätte trång parkering under huset, vofflorna som var det ända som man fick på mellanmål fick tummen ner av oss alla och kvällsmaten var verkligen inte gjord för barn. Som tur så hade vi inte betalt nå extra för måltiderna. 

Alltså jätte bra koncept med måltider som ingår, men nått som barnen gillar kunde ju också finnas.




På kvällen var vi less på shopping så vi bestämde oss för att traska till Bildmuseet istället. 
Lärde mig verkligen en läxa av det här besöket. Och det är att läsa lite mera om vad utställningen går ut på innan man traskar in. Men så tycker jag att gubben som tog emot oss också kunde ha sagt att filmklippen inte kanske lämpar sig för barn. 
Första jag tänkte när vi steg in var att detta är kanske inte helt bra, när man såg en kropp täckt av sand, men ok man ser bara sand tänkte jag. Men när vi kom fram till den nakna tanten som smorde in sig i blod så gick vi ut. Så kulturella är vi inte! 




Följande morgon körde vi till Skellefteå och hälsade på en liten gosse och hans föräldrar. Gossen han var så söt och snäll som man skall vara i den åldern. Sov mest, precis som en nöjd bebis på 8 veckor gör. Så vi satt och pratade några timmar och sen körde vi mot Haparanda. Där blev det mera shopping. Nu är vi nog redo för både Halloween och jul. 
Nöjda och belåtna körde vi hem och svängde in på gården strax innan midnatt. 

Pojkarna de kan nog detta med att sitta i bil. Mycket lite gnäll fast vi körde 800 km den andra dagen. Duktiga pojkar!
Men min rygg den gnäller desto mera nu dagarna efter. Kräver lite mera träning bara, sen när stygnen ur huvudet fås bort.




Kommentarer

Populära inlägg