Varför All Inclusive?!

Varför vi valt att resa till ett All Inclusive-hotell också denna gång!?
Ja det är ganska enkelt att svara på, vi har barn (ja o några andra matkräsna resenärer med oss). 
Äter man på buffén får man snabbt mat o det finns oftast nått som alla äter! Oftast är det gott också!


För visst vill man ju göra det så lätt som möjligt för sig! Så vill man ju att barnen skall få nå mat i sig också för den delen. När det finns allt att välja på så går det så mycket lättare! Tycker man inte om det ena så tar man nått annat istället!
Innan vi fick barnen förstod jag nog inte varför mina föräldrar gjorde så stor sak av maten på resorna. Mina systrar var ju inte så stora då ännu o lika kräsna vad gällde maten som sin far. I Thailand var det helt hopplöst för vår grupp på 9 personer att hitta ett ställe där alla skulle ha velat äta. Min far o trillingarna skulle ha pizza o vi lite äldre ville testa olika rätter. Så det slutade oftast med att vi åt på olika platser. Vilket ju var lite tråkigt nu när man tänker på det. Nu när jag själv har barn så förstår jag ju precis. Barnen äter inte vad som helst o ja inte min far heller! :) Så nu när vi åker på gruppresa så är kravet All inklusive. Då blir alla nöjda!
Hittills har vi bara erfarenhet av Riu-hotellens All-inclusive. Vi har besökt deras hotell i Mexico, Dominikanska republiken och Kap Verde. De följer ju samma linje, så har man besökt ett så vet man ju ungefär vad man kan förvänta sig från nästa också. Vilket är skönt att veta, speciellt när man reser med barn. Vi har verkligen varit nöjda med maten på alla tre hotellen. 
Men så har vi också alltid gått o äta ganska snabbt efter att de öppnat, både frukost, lunch o middag. För hos alla bufféer oberoende vilket land man befinner sig i så är ju maten som bäst när den just plockats fram. Kommer man två timmar efter att buffén öppnat så kan ju maten ha stått där i två timmar redan o då får man vad man får. Ofta läser man ju gnäll om bufféer när folk blivit sjuka eller maten tagit slut osv. Vi har aldrig upplevt nå sånt. Men så är vi ju oftast på plats redan när de öppnar dörrarna! 

Blir det inte tråkigt med buffémat i två veckor? Visst, om man äter samma sak varje dag! Men det finns ju så mycket att välja på o vissa rätter så varierar de nog. Vilket Kevin inte alls gillade senast, när det inte alltid fanns korv alltså! 

Vanligen så finns det ju en buffé o så special restauranger. Till restaurangerna måste man boka bord i förväg. Vissa All inclusive-hotell har begränsat antalet restaurangbesök som man får göra per vecka, men på Riu hotellen har man fått äta varje kväll på á la carte-restaurang om man så velat. Men vi har nog ändå oftast valt buffén. På hotellet vi valt i Kuba är det två restaurangbesök per vecka som gäller. 

På söndagar får man bubbligt till frukost på Riu hotellen! Nått man bra klarat sig utan men som är lite extra lyx!Så så länge barnen är små så kommer vi att köra med All inclusive eller lägenhetshotell där man kan göra maten själv! Att gå på "riktig" restaurang i två veckor till varje måltid med tre barn det klarar inte mitt huvud av! 

Kommentarer

  1. Jag förstår att det är smidigt när man reser med barn! Det enda som är tråkigt är att man inte kan bidra till de lokala företagens ekonomi, utan att alla ens pengar går till de stora hotellkedjorna. Men jag förstår ändå hur ni resonerar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är det förstås, men genom shopping o de utflykter man gör så bidrar man ju lite ändå. O så småningom blir ju barnen större! :) Då blir det nog andra format på resorna!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg