Resa med skolbarn

Det är nått nytt för oss. Att resa med ett skolbarn alltså. Ett som har skola som man inte kan gå miste om hur som helst! O så läxor! Man måste ju ta igen allt som man missat! 

Så länge barnen är i dagis och/eller förskola så är det ju bara att välja vilken tid på året som helst för semestern. Visst det känns ju lite bortkastat att betala full avgift för dagis om man bara använder några dagar. Men sånt kan man leva med! 

Men med skolbarn är det lite mera att tänka på. Först måste man tänka lite extra när man kan åka. Loven är ju bäst, då får man ju några dagar till godo. Dagar som man själv annars också hade varit tvungen att ta som semesterdagar eftersom barnen är hemma från skolan. Ja o barnen går ju miste om minst skola så. Men tyvärr så har ju alla reseföretag nog förstått detta för länge sedan o alla resor är ju som dyrast över sportlov o andra längre lov. Billigast kan man nog få en resa om man åker t.ex. på julafton. Men det kanske inte är ett så roligt alternativ. Vi kom hem från Mexico på julafton en gång. Hade inga barn då ännu så det att man firade jul först dagen efter gjorde inte så mycket. Nu hade det nog varit katastrof att missa julen. 
Nu i år valde vi att åka över sportlov bara pga Romeos skola. Annars hade vi nog åkt redan tidigare i år. 

Så är det alla skoluppgifter. För man har ju en hel del att ta igen när man är borta nästan två veckor. För fast det är en vecka sportlov så blir det ändå nästan två hela veckor som han går miste om. Så skall man ta med böckerna o tvinga barnet att göra dem på semestern. Ja alla barn kanske man inte behöver "tvinga", men hos oss hade det nog blivit så. Vi var heller inte så förtjusta i de extra kilon som skolböckerna hade medfört. Har hört att vissa kopierat upp sidorna istället. Så det hade ju gått. Men vi bestämde ändå att han får göra uppgifterna hemma. O för att inte ha jätte mycket att göra helgen innan vi åker o sen när vi kommit hem så bad vi om uppgifterna redan tre veckor i förväg. 

Så nu har han gjort nästan hälften redan! Tålamodet räcker inte till för att sitta nå lång stund, så lite år gången passar honom. Ja o mitt tålamod också för den delen! :)

Denna del av läxorna gillade vi bäst!Men fast han inte tar med skolböckerna så nå vanliga böcker blir det nog. Tänkte ladda ner till iPadden en del böcker. Enklare än att bära på dem. Kommentarer

  1. Bra lösning att kunna göra hemuppgifterna FÖRE resan :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det fungerar över förväntningarna! :) Skönt att veta sen när man kommer hem att man inte har en hög med skoluppgifter som väntar.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg