Saunamaailma i Ukkohalla - 9 olika sorts bastun

 

Regn och rusk, vad passar då bättre än att testa sig fram mellan många olika slags bastun och varma bad! Det tyckte åtminstone vi att var ett helt perfekt sätt att spendera en lördag eftermiddag på i Ukkohalla. 




9 olika bastun som sagt, bland annat en infraröd bastu, ett ångrum, en konstig liten 2 personers jurtta bastu (den gillade gubben mest), en panorama bastu med utsikt över hela sjön, en Karelskbastu, en vanlig bastu. 



Mina favoriter var nog den Karelska bastun och utsiktsbastun, men den sista bara för utsikten, bastun i sig var inget speciellt. Men den Karelska den var en bra som bastu. 

Sen fanns här badtunnor ute och en lite större bassäng inne. 



Vi var de första på plats här denna lördagen, vilket var super skönt. Vi fick testa oss fram utan att behöva dela bastu med nån. Sen var ju stället inte så stort så hade här redan varit en 20 personer till så hade det nog blivit trångt på vissa ställen. Men som det var nu med ett 10-tal personer så var det helt perfekt. 

Kanske mera ett avslappnande vuxen ställe än ett barnställe. Visst pojkarna gillade att testa bastuna och sitta i tunnorna, men så där i längden så blev det ju nog tråkigt för dem. Men jag gillade!



Bastuvärlden är öppen varje dag utom på söndagen. Men ute tunnorna och ute bastuna är öppna bara på lördag kväll från 15.00 - 20.00 åtminstone så här på hösten.


Kommentarer

Populära inlägg