Husbilen rullade och barnen grälade


 Ja lite så hade jag tänkt att det skulle bli och lite så blev det också. Pojkarna börjar bli stora, de tar plats och de har väldigt många åsikter om vad de vill och absolut inte vill göra. Så att tränga in sig i en liten konservburk alla fem blir lite mycket. Detta visste jag och därför så hade vi redan innan coronan bestämt att det inte blir nån husbilsresa i år. För mycket gnäll och bråk helt enkelt, så för tillfället så passar vi bättre i flyg. Snabbt och smidigt fram till destinationen. 


Vonkka Camping

Men nu gjorde vi ändå en kort trip med husbilen, 2 nätter, det borde man ju klara av tänkte vi.

Och visst det gjorde man ju. Egentligen så hade vi det riktigt bra, trots att det regnade mest hela tiden. Och egentligen så grälade barnen betydligt mindre än vad de gör hemma. Så det gick nästan så bra så att man tyckte att det var synd att man bara hade ett veckoslut på sig. Jag hade gärna rullat betydligt längre och betydligt mera söderut. Vi hade det så bra att jag så där smått redan började drömma mig bort till nästa höst och att då kanske kunna rulla iväg betydligt längre bort. Kanske just den här tiden på året då också, då när man tydligen själv skall ta och fylla jämna år och verkligen inte vill vara hemma och fira. Kanske kunde man rulla ända ner till Medelhavet då på hösten. Men vi skall se hur det blir. För vem vet hur världen ser ut om ett år!

Men i helgen så rullade vi i allafall till Kainuu. Blev lite bad i Bastuvärlden i Ukkohalla, en kort promenad till ett vattenfall (inlägg om Hepoköngäs här), ett museum och lite annat. Vi hann med ganska mycket tycker jag och det spöregnade ju ändå inte, så man kunde nog vara ute också om man ville. Och till kvällarna så tittade ju solen alltid fram. Så där lagom tills man kom till campingen. Vilket var härligt för då kunde man ta en promenad till de vackra stränderna som fanns på båda campingarna. 


Regnbågen över sjön vid Vonkka 


För campingarna som vi valde var riktigt bra. Nästan över förväntningarna skulle jag säga. Fina stränder på båda ställena, bra faciliteter och mycket med utrymme. Ingen trängsel, men inte behövde man vara ensam nånstans heller. Tror det var en ganska normal mängd människor överallt för att vara mitten av september alltså.


Stranden vid Vonkka Camping
Den vackra sjön vid Puolanka Camping


Så startade gjorde vi på fredagen efter skolan och hemma var vi igen på söndag kväll, lagom för att hinna packa ur husbilen också innan den nya veckan började. 

Fast det bara var ett kort veckoslut så gjorde det verkligen gott att komma bort. En välbehövlig paus helt enkelt. En sånn paus som jag behöver ibland, en paus från vardagen. Jag kan inte pausa hemma, det finns bara för mycket att göra hela tiden och på villan är det lite samma. Men när man sätter sig i husbilen och åker iväg så minskar man alltid alla måsten med så mycket. Man kan ju bara tänka på städningen, från 250 kvadrater till 5! 


Den här stranden hade helt otroligt fina färger


Kommentarer

Populära inlägg