Villa Sea Breeze


Namnet passar verkligen för denna villa, dånet från havet hörs konstant! Men på ett bra sätt! Och det är så skönt att somna till ljudet av vågorna!




Vi ville inte ha en lång färd till den första villan och en pool var ett måste och läge strax vid havet, så då fanns det inte egentligen så många att välja på. Egentligen ganska mycket över den budget som jag hade velat spendera på ett boende, 1600 euro för en vecka tycker jag är på tok för mycket. Men att hitta en villa med pool för nått mindre visade sig vara omöjligt. Så därför blev det denna den här första veckan och nästa vecka får vi klara oss utan pool. Så vi får se hur det går, men havet är åtminstone väldigt nära då också. 

Villan ligger i Negombo området, bara en 18 km från flygplatsen. Enligt vad jag läst på så skall stranden här inte vara en av de vackraste på ön, men den är helt ok tycker vi. Visst det finns en del skräp, skräp som man städat upp från stranden och som samlat i högar högre upp på stranden. Men själva stranden och vattnet är betydligt renare än nått vi såg på Bali. 




Poolen är ju den som alla älskar och den här är helt lagom stor och har ett perfekt grunt område för vår 3-åring. Och ett som passar för lite äldre som ännu kanske bara lär sig simma och sen blir det så djupt att ingen når botten. Den passar åt oss med barn 10, 8 och 3. 




Själva villan har ett allrum, kök och tre sovrum. Två med dubbelsängar och ett tredje med två våningssängar. Så 8 personer sover bra. Huset har en egen kock som tillverkar frukost (ingår i priset), han gör egentligen alla måltider om man så vill (de andra mot betalning). 
Men det är också enkelt att åka och handla själv. Finns ett stort varuhus ungefär 12 km härifrån där man kan handla allt man behöver. Hyrbilen kommer till precis så fin användning som jag hade trott. 

Som vanligt så var det ingen som mitt i natten när vi kom fram kom ihåg att rusa runt och fotografera rummen. Nu är de ju inte riktigt så städade längre med våra saker överallt. 




Ägaren själv bor i huset intill, så han är alltid nära till hands om det är nått man behöver. Hjälpsam som bara den är han. 

Husdjur finns här också! Dessa krabater som bor i trädgården och så alla vilda djur, fåglar, ekorrar och kryp. Colin gillar dessa krabater som alltid finns där på sin gräsplätt under klädlinan. Så man får gå försiktigt när man hämtar byken för att inte stiga på en. 



Ja skulle man behöva gnälla över nått här så skulle det vara flugorna då och det faktum att det inte finns ett matbord på insidan. Inte alltid så trevligt att slåss med flugor när man äter, åtminstone så hade man velat ha ett alternativ till det eftersom de nu finns plats inne för ett bord. Ja och alla sovrum saknar myggnät, vilket alla andra utom jag o Romeo klarar jätte bra, för av nån anledning är det bara oss två som de biter. Och jag är som vanligt full av uppsvällda kliande myggbett. 

Men annars trivs vi och jag kan varmt rekommendera denna villa. 


Kommentarer

Populära inlägg