Bra början


Vi är framme! Solen värmer precis som den skall, poolen är så svalkande som den bör vara och stranden fri från skräp. Bara positivt med Sri Lanka hittills. 



Vi lämnade ett -18 grader kallt Finland för två dagar sedan, mellanlandade i +21 grader i Doha (vissa tyckte dock detta ännu var så kallt så man gott kunde ha jackan på) och kom för ett dygn sen fram till ett 34 grader varmt Sri Lanka. Resan i säg tog över ett dygn, eftersom vi valde att ha ett längre stop i Doha för att göra en rundtur i staden. Själva flygresan med Qatar airways tog 6 timmar Helsingfors-Doha och lite på 4 timmar Doha-Sri Lanka. Så flygresorna var helt passande långa, nästan lite för korta eftersom barnen gärna hade sovit lite längre. 




På flygplasten väntade både var större taxi från villan och vår hyrbil. Varför båda, jo för att vi inte var säkra om vi skulle få in all vår packning i hyrbilen. Är inte helt övertygad om att det går ännu heller, men när det är dax att byta villa om en vecka så skall vi åtminstone göra ett försök. Hyrbilen ville vi ha för att kunna ta oss runt som vi vill (det vanliga här är ju att man har bil med chaufför). Behöver vi nått från butiken t.ex. är det så mycket smidigare att bara sätta sig i bilen och hämta själv.
Inga problem med att få ut hyrbilen fast det var mitt i natten när alla papper var fixade i förväg. Man behöver nämligen ha både internationellt körkort och ett kort som godkänts av myndigheterna här. Sånt kan man fixa själv här på plats eller ha bilfirman och fixa på förhand åt en. Så inga problem där, men inte så enkelt heller om man inte skaffar sig infon i förväg. 

Helt nöjd med villan och personalen, Villa Sea Breeze är precis vad den lovade!




Så förutom att den minste hade lite feber i natt, så finns det absolut inget att gnälla över! Är lite förvånad över hur lätt och enkelt allt gått hittills, efter allt jag läst och hört så hade jag väntat mig nått helt annat.
Nu njuter vi av semestern!



Kommentarer

Populära inlägg